EjendomsWatch

Styrelses OPP-projekt i Næstved får grønt lys

Byrådet godkender lokalplanen for Udlændingestyrelsens centralt placerede kontorbyggeri, der skal være klar til 375 medarbejdere i 2019. Interesserede investorer får en 20-årig lejekontrakt med staten som gulerod.

Byggeriet af Udlændingestyrelsens nye kontorhus skal ske på Posthusgrunden, der er placeret tæt på Næstved Station og i dag fungerer som parkeringsareal.

Et enigt Næstved Byråd har godkendt lokalplanen for Udlændingestyrelsens kommende kontorhus, hvor der kan opføres i op til seks etager og et samlet areal på 12.000 kvm, skriver Sjællandske. Lokalplanen giver mulighed for at bygge to ejenedomme, der maksimalt kan være fire og seks etager.

Byggeriet skal ske på Posthusgrunden, der er placeret tæt på Næstved Station og i dag fungerer som parkeringsareal. Kontorhuset skal opføres som et OPP-projekt, hvor en privat bygherre skal projektere, opføre og drive bygningen, som staten lejer sig ind i. Der oprettes en 20-årig kontrakt. Bygningsstyrelsen har sendt projektet i udbud.

Projektet skal stå klar, når Udlændingestyrelsen flytter til Næstved i 2019. Det besluttede den daværende V-regering i 2015, og siden har Bygningsstyrelsen sammen med Næstved Kommune undersøgt forskellige muligheder.

Først var det tanken, at Udlændingestyrelsen skulle rykke ind i lokalerne på Jernbanegades Skole i Næstved, men her var ikke plads nok. Derfor besluttede integrationsminister Inger Støjberg (V) sidste år, at der skal bygges nyt. Udlændingestyrelsens behov er ca. 9500 kvm kontorlokaler. Hertil kommer mødefaciliteter, kantine og produktionskøkken.

Boligområde i Næstved gør klar til at ekspandere

Dansk Supermarked sætter sjællandsk butikscenter til salg

Herning-ejendom på tvangsauktion med gæld på 180 mio. kr.

Forsiden lige nu

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er tilbage på det danske ejendomsmarked med en trecifret millioninvestering. Den markerer startskuddet til en opkøbsoffensiv, der vil blive yderligere synlig de kommende måneder, siger nordisk direktør i et interview med EjendomsWatch. Dansk partner med branchefolk ombord har været rådgiver.

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier