EjendomsWatch

Styrelses OPP-projekt i Næstved får grønt lys

Byrådet godkender lokalplanen for Udlændingestyrelsens centralt placerede kontorbyggeri, der skal være klar til 375 medarbejdere i 2019. Interesserede investorer får en 20-årig lejekontrakt med staten som gulerod.

Byggeriet af Udlændingestyrelsens nye kontorhus skal ske på Posthusgrunden, der er placeret tæt på Næstved Station og i dag fungerer som parkeringsareal.

Et enigt Næstved Byråd har godkendt lokalplanen for Udlændingestyrelsens kommende kontorhus, hvor der kan opføres i op til seks etager og et samlet areal på 12.000 kvm, skriver Sjællandske. Lokalplanen giver mulighed for at bygge to ejenedomme, der maksimalt kan være fire og seks etager.

Byggeriet skal ske på Posthusgrunden, der er placeret tæt på Næstved Station og i dag fungerer som parkeringsareal. Kontorhuset skal opføres som et OPP-projekt, hvor en privat bygherre skal projektere, opføre og drive bygningen, som staten lejer sig ind i. Der oprettes en 20-årig kontrakt. Bygningsstyrelsen har sendt projektet i udbud.

Projektet skal stå klar, når Udlændingestyrelsen flytter til Næstved i 2019. Det besluttede den daværende V-regering i 2015, og siden har Bygningsstyrelsen sammen med Næstved Kommune undersøgt forskellige muligheder.

Først var det tanken, at Udlændingestyrelsen skulle rykke ind i lokalerne på Jernbanegades Skole i Næstved, men her var ikke plads nok. Derfor besluttede integrationsminister Inger Støjberg (V) sidste år, at der skal bygges nyt. Udlændingestyrelsens behov er ca. 9500 kvm kontorlokaler. Hertil kommer mødefaciliteter, kantine og produktionskøkken.

Boligområde i Næstved gør klar til at ekspandere

Dansk Supermarked sætter sjællandsk butikscenter til salg

Herning-ejendom på tvangsauktion med gæld på 180 mio. kr.

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier