EjendomsWatch

Letbaneselskabet tager ansvar for aflysning

Selskabet bag Aarhus Letbane ønsker ikke at melde en ny åbningsdato for letbanen ud.

Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Letbaneselskabet.

Efter aflysningen af den stort anlagte åbningsfest for Aarhus Letbane lørdag tager Letbaneselskabet tre dage senere ansvar for, at de nødvendige godkendelser ikke nåede at komme i hus.

Tidligere tirsdag udtalte Jacob Bundsgaard (S), Aarhus' borgmester, at han var utilfreds med Aarhus Letbane og operatøren Keolis efter en redegørelse for forløbet fra netop Keolis.

Til det svarer Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Letbaneselskabet, til DR.

"Sådan må det være. Det er ultimativt mit ansvar at sørge for, at letbanen kommer ud at køre, så det har borgmesteren ret i," siger han.

Letbanens direktør, Claus Rehfeld Moshøj, skrev onsdag i sidste uge til stadsdirektør Niels Højberg og forsikrede om, at der var styr på situationen.

Letbanedirektøren giver i et interview til Jyllands-Posten udtryk for, at det ville have været for tidligt at aflyse åbningsfesten onsdag.

"I løbet af onsdag og torsdag modtager jeg og Keolis en stribe godkendelser, og derfor har jeg en berettiget forventning om, at vi finder en løsning," siger han.

Keolis' redegørelse viser, at selskabet i løbet af weekenden har fået styr på 57 ud af 59 problemer, der fik Trafikstyrelsen til at bremse godkendelsen.

I interviewet til Jyllands-Posten ønsker Claus Rehfeld Moshøj dog ikke at spå om en ny åbningsdato, eller hvorvidt Odder-banen også bliver forsinket.

Tirsdag har Trafikstyrelsen godkendt, at Letbanen igen begynder testkørslerne fra onsdag.

For at få de sidste godkendelser i hus har Aarhus Letbane ifølge DR søgt hjælp hos Københavns Metro, der har tilbudt at kigge operatøren Keolis' plan igennem og vurdere, om den er god nok.

Hele letbanen har et budget på 3,5 milliarder kroner og finansieres af både stat, kommune og region.

Den er gået 700 millioner over budget.

 

Staten sælger opkøbte huse ved kasseret jernbanerute

Trafikstyrelsen: Letbane kører tidligst om halvanden måned

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier