En del af
ANNONCE

Gefion bygger ungdomsboliger og hotel på Amager

Projektet har en værdi på 800 mio. kr. Pensionskasse er blandt sælgerne af grunden, der indeholder tidligere SAS-kontor, som nu skal konverteres. (Opdateret)

EJW Gefion Engvej Lufthavn Amager Strand Femøren.jpg
Foto: PR-visualisering

(Artikel opdateret 13. september kl. 14.15 med oplysninger fra revideret pressemeddelelse.)

Gefion Group skal frem til 2019 udvikle et nyt hotel og ungdomsboliger på Engvej ved Femøren på Amager Strand. Projektet omfatter 23.500 kvm og løber op i mere end 800 mio. kr., skriver Børsen.

"Det er en meget attraktiv lokalisering både for hotelgæster med få minutter til lufthavnen og unge, der skal til uddannelse og sjov i byen. Der er to minutter til metrostationen Femøren, mens Amager Strandpark med Øresund og grønne områder også er tætte naboer til byggeriet," siger Henrik Nissen, udviklingsdirektør i Gefion Group, til Børsen.

Området skal ifølge Børsen huse 400 hotelværelser, en dagligvarebutik, et fitnesscenter samt 350 ungdomsboliger. Gefion Group forventer at sælge ungdomsboligerne til en investor, når byggeriet står færdigt og er fuldt udlejet, mens de videre planer for hotellet ikke fremgår af artiklen i Børsen.

Grund og eksisterende bygninger, der tidligere husede SAS-kontorer, har kostet 130 mio. kr. og er overtaget af PFA, hvor Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, over for Børsen siger, at man fik et bud, man ikke kunne sige nej til. Arkitektfirmaet AI står for at tegne projektet, hvor de eksisterende bygninger renoveres og udbygges med en ekstra etage.

"Markedet for hoteller og ungdomsboliger i København er attraktivt og i fremgang. Antallet af hotelovernatninger stiger år for år. Der er kun tre hoteller tæt på Københavns Lufthavn med tilsammen 900 værelser, så med væksten bliver der brug for dette nye hotel. Vi er i kontakt med flere hotelkæder, som er interesserede i at drive hotellet," siger Thomas W. Færch, adm. direktør i Gefion Group i pressemeddelelsen.

Gefion Group har sikret sig et lån på 106 mio. kr. fra den norske investeringsbank Pareto, og der er indgået mandataftale om en samlet ramme på 650 mio. kr. til den samlede finansiering af projektet.

Ejendomsprojekt skal forbinde Rødovre og Hvidovre

Gefion køber op i hjertet af København

Gefion omdanner tobaksdomicil til 171 kollegieværelser

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Projektudvikling
Forsiden lige nu

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

To ejendomshandler i milliardklassen — og interviews med folkene omkring — var blandt tilbuddene til abonnenter på EjendomsWatch i den forløbne uge, hvor Danmark uden for København for alvor oplevede en øget investorinteresse. Og så bøjede politikerne i København sig for folkestemningen omkring boliger i Ørestad.

By & Havn venter tilbagegang i resultatet i år

Kramer.jpg

By & Havn med Jens Kramer Mikkelsen i spidsen venter et 2017-resultat langt under 2016, viser halvårsregnskabet. Finansieringen af en kommende tunnel ved Københavns Nordhavn sætter sine spor i tallene.