En del af
ANNONCE

MT Højgaard færdiggør stort svensk projekt

Omfattende opgave med flere broer er afleveret til den svenske stat. Projektet er udviklet i samarbejde med en endnu større entreprenørkoncern, og de to parter har mere på vej i Sveriges næststørste by.

EDW MT Højgaard Skanska Södra Marieholmsbron.jpg
Foto: PR

I svenske Göteborg har MT Højgaard, i et joint venture med Skanska, afleveret Södra Marieholmsbron til projektets bygherre, Trafikverket. Det skriver MT Højgaard i en meddelelse.

De to partnere har siden 2014 arbejdet med projektet. Det dækker over en kombination af stål- og betonbroer, der strækker sig over 1,5 km og går over Göta älv, motorvej E45 og et fredet naturområde med en mindre å.

"Vi er rigtig glade for at kunne aflevere et markant byggeri til Trafikverket. Der er åbnet for togtrafikken i etaper, og alle frister for ibrugtagningen er overholdt. Vi har visualiseret den bevægelige bro i 3D-computermodel, inden vi byggede den, og det har givet et rigtig godt overblik over både montagen og den færdige konstruktion. Broen gør det muligt næsten at tredoble jernbanetrafikken på strækningen, og de nye gang- og cykelbroer giver en væsentlig bedre forbindelse mellem Gamlestaden og den nye bydel Tingstad på Hisingen," siger seniorproduktionschef Martin Cederholm.

Den største bro er en svingbro, der krydser floden Göta älv. Broen er 72 meter lang og består af en jernbanebro med cykel- og gangsti. Her har MT Højgaard produceret og installeret stålbroen, mens Skanska har udført beton- og markarbejdet.

Opførelsen af broen er en del af den samlede udvikling af Göteborg Stad, og et par kilometer sydvest for Södra Marieholmsbron er MT Højgaard og Skanska desuden i gang med at opføre Hisingsbron, som skal stå færdig i 2021.

MT Højgaard vinder totalentreprise på 590 mio. kr. til sjællandsk byprojekt

Deas overtager drift af MT Højgaard-ejendomme

MT Højgaard-selskab vinder opgave til små 400 mio. kr.

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Projektudvikling
Forsiden lige nu

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

To ejendomshandler i milliardklassen — og interviews med folkene omkring — var blandt tilbuddene til abonnenter på EjendomsWatch i den forløbne uge, hvor Danmark uden for København for alvor oplevede en øget investorinteresse. Og så bøjede politikerne i København sig for folkestemningen omkring boliger i Ørestad.

By & Havn venter tilbagegang i resultatet i år

Kramer.jpg

By & Havn med Jens Kramer Mikkelsen i spidsen venter et 2017-resultat langt under 2016, viser halvårsregnskabet. Finansieringen af en kommende tunnel ved Københavns Nordhavn sætter sine spor i tallene.