EjendomsWatch

Ringsted vil huse Sjællands største nye erhvervsområde

Et 1,2 mio. kvm stort erhvervsområde lige ved Vestmotorvejen E20 skal udvikles over de næste 15 til 20 år. Sadolin & Albæk og Cowi rådgiver.

Sjællands største nye erhvervsområde er et skridt nærmere efter at byrådet i Ringsted har bestilt en ny lokalplan for et 1,2 mio. kvm. stort erhvervsområde lige ved motorvej E20, meddeler Ringsted Kommune.

Det er tanken, at lager-, logistik-, produktions- og engrosvirksomheder vil etablere sig i området. På baggrund af en markedsanalyse og et oplæg til helhedsplan for erhvervsområdet har byrådet sat det videre arbejde i gang.

"Gennem den seneste tid har vi fået rigtig mange henvendelser fra virksomheder, som ser på en placering på Sjælland. De kigger på Ringsted, fordi vi har en unik beliggenhed både i forhold til Sjælland og Danmark, hvor vi med motorvej og som Sjællands togmæssige knudepunkt kan tilbyde noget helt særligt. Derfor arbejder vi nu på at starte det nye erhvervsområde op," siger Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) i meddelelsen.

Den seneste måned har virksomheder som Telia og Lokaltog meldt ud, at de etablerer sig i Ringsted med helholdsvis 120 og ca. 40 medarbejdere. Samtidig er Banedanmark ved at finde ny lokalitet til op mod 270 medarbejdere i Ringsted, fremhæves det.

Helhedsplanen for det nye erhvervsområde giver mulighed for erhvervsgrunde af meget varierende størrelser fra 7500 kvm. og opefter.

"En lang række af grundene vil få facade direkte ud mod Vestmotorvejen, så virksomheder der har behov for synlighed kan blive eksponeret," lyder det fra kommunen.

Erhvervsområdet forventes udviklet i to etaper, og fra rådgiverne Cowi og Sadolin & Albæk lyder det, at området vil kunne være solgt og bebygget over en periode på 15-20 år. Investeringen i det nye erhvervsområde vil samlet set løbe op i ca. 150 mio. kr. over de kommende år.

Nyt gigantisk erhvervsområde på vej i Kalundborg

Regeringen vil give hovedstadsområdet nye udviklingsmuligheder

 

Forsiden lige nu

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er tilbage på det danske ejendomsmarked med en trecifret millioninvestering. Den markerer startskuddet til en opkøbsoffensiv, der vil blive yderligere synlig de kommende måneder, siger nordisk direktør i et interview med EjendomsWatch. Dansk partner med branchefolk ombord har været rådgiver.

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier