En del af
ANNONCE

Projektudvikler satser stort på modulbyggeri

En kreds af investorer står bag en ny fabrik på Fyn, der skal producere moduler til typehuse og etageboliger. Ekspansion i resten af Norden er allerede på tegnebrættet.

EDW Byggeplads Betonelementer Beton Kran.jpg
Foto: Colourbox

De første ordrer er næsten på plads, når virksomheden Husfabrikken fra efteråret sætter gang i produktionen af rumstore moduler til boligbyggeri. Fabrikken ligger i Vissenbjerg på Vestfyn og skal både producere moduler til typehuse og etageboliger.

Det skriver Licitationen.

Forventningen er, at omkring 40 pct. af omsætningen skal komme fra byggeprojekter i Danmark, hvor hovedvægten vil ligge i den almene sektor. Fabrikken vil få en produktionskapacitet på omkring 125 boliger om året, men konceptet kan skaleres op, og det ligger i kortene, at Husfabrikken på et tidspunkt skal etablere produktion i Norge og Sverige

"Vi har ikke så travlt lige nu og her. Det vigtigste er, at vi kommer rigtigt i gang, så vi er helt oppe at køre til 2018, hvor vi skal begynde at levere til Sverige. Til at starte med rekrutterer vi 15-20 mand. Når vi er helt oppe at køre i løbet af 2018, vil vi formentlig være 35-40 ansatte i produktionen, siger Claus Valsøe Clausen, medstifter og kommende salgs- og udviklingsdirektør i Husfabrikken, til Licitationen.

Indtil videre tæller ejerkredsen svenske HouseFactory, danske Atra Arkitekter og Claus Valsøe Clausens eget selskab, VCH Rainmaking. Derudover er et par endnu officielle aktører investorer, men ifølge Claus Valsøe Clausen er der tale om "et par tunge herrer".

Uændret kommunal støtte til almene boliger i 2018

Private udviklere køber mere hos modulbyggerne

Almene boligprojekter tiltrækker private investorer