EjendomsWatch

Arkitektgruppen taber ankesag om byggeret

Østre Landsret stadfæster dom, der siger, at projektudvikleren ikke har krav på at bruge ubenyttede byggeprocenter på rækkehusgrunde til helt andre byggeprojekter på Amager. Det er både ærgerligt og dyrt, siger medejer og adm. direktør.

Rækkehusejere på Krimsvej 13 tæt ved Amager Strandpark kan selv råde over den ledige byggeprocent på deres grunde og bygge ekstra skure og taghuse inden for den tilladte byggeprocent. Det er slået fast først i Københavns Byret i januar 2016 og nu i Østre Landsret, skriver Amagerbladet.

16 af de 18 rækkehusejere, som havde købt husene af Arkitektgruppen, hyrede sammen en advokat for at insistere på retten til at udvide deres boliger yderligere. Her havde projektudvikleren selv planer om at udnytte den endnu tilbageværende byggeprocent, som var tilladt i lokalplanen for området, men den gik altså ikke.

Robin Feddern, medejer og adm. direktør hos Arkitektgruppen, siger om landsrettens stadfæstelse af byrettens dom, at man tager den til efterretning, men selvsagt ikke er enig. Han bedyrer, at projektudvikleren fremover vil være klarere i sit salgsmateriale, så der er redegjort for eventuelle byggeretter.

"Der er ingen tvivl om, at vi mangler de byggeretter fremadrettet og kommer altså bare til at barbere størrelsen på et andet projekt på en af nabogrundene – det er selvfølgelig ærgerligt og dyrt. Beboerne tilbød os på et tidspunkt at købe de her byggeretter, hvilket vi jo så har sagt nej til. Vi synes jo stadig, at dommen dybest set er urimelig, fordi man i vores øjne ikke kunne have nogen forventning om, at der fulgte byggeretter med, men vi må jo tage til efterretning, at der har man så været uenig med os i både byret og landsret," siger Robin Feddern til Amagerbladet.

Arkitektgruppen øger indtjeningen og ser mod provinsen

Arkitektgruppen bygger fynske boliger for trecifret millionbeløb

Projektudvikler forventer stor vækst i Østjylland

 

Forsiden lige nu

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er tilbage på det danske ejendomsmarked med en trecifret millioninvestering. Den markerer startskuddet til en opkøbsoffensiv, der vil blive yderligere synlig de kommende måneder, siger nordisk direktør i et interview med EjendomsWatch. Dansk partner med branchefolk ombord har været rådgiver.

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier