En del af
ANNONCE

C.F. Møller og Rambøll fyret fra milliardprojekt

En formodning om en budgetoverskridelse på et trecifret millionbeløb er baggrunden for, at Region Sjælland har afsluttet sit samarbejde med rådgiverne C.F. Møller og Rambøll.

EDW Region Sjaelland.jpg

Regionsrådet i Region Sjælland har besluttet, at samarbejdet med C.F. Møller og Rambøll skal bringes til ophør. En formodning om, at budgettet vil blive overskredet med mellem 300 og 350 mio. kr. er baggrunden for, at samarbejdet nu stoppes, oplyser Region Sjælland.

Aftalen lød på, at parterne skulle opføre Sjællands Universitetshospital i Køge for fire mia. kr., priser der stammer fra 2009, fremgår det.

"Vinderprojektet er udarbejdet af et totalrådgiverkonsortium bestående af arkitektfirmaet C.F. Møller og de to ingeniørfirmaer Rambøll og Alectia, der efterfølgende er indgået en totalrådgiveraftale med. Det er denne totalrådgiverkontrakt, der nu bringes til ophør," skriver Region Sjælland.

Årsagen er ifølge regionen, at første etape af byggeriet ville blive op mod 350 mio. kroner dyrere end først aftalt, fordi projektforslaget for den første af fire store etaper indikerer, at det forventede bruttoareal for det samlede byggeri vil blive forøget med knap 23.000 kvm, hvilket svarer til en forøgelse på 13 pct., i forhold til hvad der var forudsat.

Dette vil medføre en samlet budgetoverskridelse på op til 350 mio. kr. for hele byggeriet, står der videre i meddelelsen.

Regionsrådet har på den baggrund afviklet kontrakten med totalrådgiverne, og en samlet plan for den videre vej mod at gennemføre byggeriet skal behandles i Regionsrådet til marts.

De økonomiske rammer for Sjællands Universitetshospital lyder på samlet set 4 mia. kr., hvilket fortsat er visionen, at projektet holdes indenfor, og projekteringen af det kommende Sjællands Universitetshospital i Køge skal videreføres med en ny udbudsstrategi, fremgår det videre.

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Projektudvikling

Direktør i Aarhus Letbane kendte til fejl og mangler

EJW Claus Rehfeld Moshoej 2 Aarhus Letbane.jpg

Det har igennem længere tid stået klar for direktøren i Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, at der var fejl og mangler ved letbanen. "Jeg havde håbet og forventet, at vi kunne få lov at køre med nogle skærpede vilkår," lyder det fra direktøren.

Forsiden lige nu

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

To ejendomshandler i milliardklassen — og interviews med folkene omkring — var blandt tilbuddene til abonnenter på EjendomsWatch i den forløbne uge, hvor Danmark uden for København for alvor oplevede en øget investorinteresse. Og så bøjede politikerne i København sig for folkestemningen omkring boliger i Ørestad.

Direktør i Aarhus Letbane kendte til fejl og mangler

EJW Claus Rehfeld Moshoej 2 Aarhus Letbane.jpg

Det har igennem længere tid stået klar for direktøren i Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, at der var fejl og mangler ved letbanen. "Jeg havde håbet og forventet, at vi kunne få lov at køre med nogle skærpede vilkår," lyder det fra direktøren.