EjendomsWatch

Odense mangler familieboliger

Rådmand vil arbejde sammen med de almene boligselskaber om at skabe et pilotprojekt, der skal føre til billigere boliger.

Boligmarkedet i Odense er så presset, at der er ventelister til lejligheder selv i det belastede boligkvarter Vollsmose.

Boligmarkedet i Odense er så presset, at der er ventelister til lejligheder selv i det belastede boligkvarter Vollsmose. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Direktørerne for de fynske, almene boligorganisationer Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) vil gerne bygge flere almene familieboliger, men byrådet har bestemt, at hele den almene byggekvote bruges til at bygge studieboliger. Ifølge direktør i FAB, Jens Bøllingtoft, betyder det, at familier vælger Odense fra.

"Vi har hver måned mellem 300 og 500 nye medlemmer, der skrives op til en almen familiebolig, langt de fleste i Odense. Men alt er lejet ud, og der er ventelister. Og vi kan mærke, at folk siger: 'Vi kan ikke få en almen familiebolig i Odense, så vi slår vi os i stedet ned et andet sted på Fyn.' Det er risikoen for Odense, men det er selvfølgelig godt for os, der bygger andre steder," siger Jens Bøllingtoft til Fyens Stiftstidende.

Rådmand Steen Møller (C) forsøger at skaffe politisk flertal for et pilotprojekt, der skal give flere billige boliger i Odense samt et mere blandet boligmarked i samspil med boligselskaberne. I forbindelse med nybyggeri og renoveringer vil man revidere størrelse og placering samt skære ned på inventaret i nogle lejligheder.

Udskældt krav om billige boliger bakkes op af to ud af tre danskere

Anker Boye fra Mipim-messen: Denne gang kom investorerne til os

 

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier