EjendomsWatch

Boligprojekt skærer i højden efter protester

Byggeriet på Tulip-grunden i Aarhus bliver to etager lavere end forventet. Bygherre undrer sig over kommunens nølen i projektudviklingen.

Tulip-grunden ligger inden for de røde streger i Brabrand nord for jernbanen.

Det bliver to-, tre- og fire-etagers boligbyggeri, der bliver opført på Tulip-grunden i Brabrand ved Aarhus. Dermed kommer ingen bygninger på de ellers planlagte seks etager. Det oplyser entreprenørfirmaet A. Enggaard, der er bygherre på det projekt, til JP Aarhus.

Revideringen af projektet sker efter protester fra borgere i Aarhus vedrørende højden på bygningerne og en frygt for øgede trafikale udfordringer, hvis projektet blev for omfattende. Efter planen skulle det nye lokalplanforslag indgå i byrådsmødet i Aarhus Kommune den 30. marts, men det er ikke på dagsordenen.

"Vi undrer os over, at det ikke kommer på byrådsmødet som planlagt. Vi er klar med vores materiale," siger Dan Pilgård Nielsen, ingeniør ved A. Enggaard, til JP Aarhus.

Det nye lokalplanforslag bliver offentliggjort, når planen forelægges byrådet. Derefter sendes det i offentlig høring. A. Enggaard vil omdanne de gamle forfaldne Tulip-bygninger på Høiriisgårdsve i Brabrand til moderne boliger. A. Enggaard samarbejder med Årstiderne Arkitekter om opførelsen. Antallet af boliger lander i alt på 235.

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier