EjendomsWatch

Billig løsning kan blive dyr for sygehusbyggeri

Formanden for Danske Kloakmestre frygter rotteproblemer på det nye supersygehus i Aarhus, da der er valgt kloakrør af plast frem for stålrør.

Aarhus Universitetshospital Skejby kan få rotteproblemer, fordi man anvender kloakrør af plast frem for rustfrit stål, advarer Danske Kloakmestre.

Formanden for Danske Kloakmestre, Henning Lübcke, råber vagt i gevær i forhold til kloakkerne på det nye universitetshospital i Skejby ved Aarhus. Han mener, at bygherrerne begik en fejl, da de valgte en løsning med billigere plasticrør i steder for rør i rustfrit stål. Det skriver Jyllands-Posten Aarhus.

"Jeg er sikker på, at der kommer problemer med rørene på Skejby. Efterhånden som vi får skiftet de gamle kloakrør ud rundt omkring, vil rotterne søge andre græsgange. Og de vil gerne bo i kloakkerne. Vi er allerede begyndt at se dem begynde at gnave sig ind i plastrør andre steder," siger Henning Lübcke til Jyllands-Posten Aarhus.

Ifølge Henning Lübcke er rustfri rør den eneste sikre løsning, hvis man vil slippe for de uvelkomne gnavere. De rustfrie stålrørs materialer er syv gange så dyre, som dem i plast.

Projektleder for det byggetekniske område på Skejby, Hans Skov påpeger, at plasticrør stadigvæk er godkendt til kloakker under bygninger, og man skeler til anlægsomkostningerne. Hele byggeriet af supersygehuset har et budget på 6 mia. kr.

Byggerier strider mod højhuspolitik i Aarhus

Aarhus går fra stor by til storby

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier