En del af
ANNONCE

Ny Storstrømsbro udsat til 2024

Trods massive problemer med den nuværende Storstrømsbro, så vil en ny sandsynligvis ikke stå klar før 2024.

EDW Ny Storstrømsbro Storstrøm Bro.jpg

En ny Storstrømsbro skulle ifølge den oprindelige plan stå klar i 2021. Men den tidligere regering og de borgerlige partier valgte i forbindelse med finansloven for 2016 at udskyde åbningen til 2024. Den udskydelse blev stadfæstet af regeringen på et samråd om sagen i dag. Det skriver DR Sjælland.

Den gamle Storstrømsbro mellem Falster og Masnedø syd for Sjælland er så slidt, at det er farligt at sejle under den. Men ifølge transportminister Hans Christian Schmidt (V) giver det god mening at vente til 2024 i forbindelse med planerne om en Femern-forbindelse.

"Det, vi skulle i dag, var at forklare, hvorfor den tidligere regering havde udskudt broen, men det bakker jeg sådan set op om, for der er fornuft i den beslutning. Vi har eksperter, der holder øje med, hvor længe den nuværende bro kan holde og landanlægget i Tyskland er også senere færdigt, så det er en fornuftig beslutning at vente lidt, så det passer sammen," siger transportministeren til DR Sjælland.

Han afviser dog ikke, at byggeriet kan rykkes lidt frem, hvis det kan lade sig gøre. Her i foråret vil man fra politisk side finde ud af, hvordan man bedst kan håndtere investeringerne.