EjendomsWatch

Byggerier strider mod højhuspolitik i Aarhus

En åbning for syv etagers byggeri i midtbyen møder kritik fra beboere, en arkitekt og en EL-politiker. Vi vurderer fra sag til sag, lyder svaret fra kommunens planchef.

Selv om Aarhus Kommunes højhuspolitik ikke tillader bygninger over seks etager i midtbyen, har man alligevel givet tilladelser til højhuse i to tilfælde. Det skriver Jyllands-Posten Aarhus.

En lokalplan for den såkaldte stenhuggergrund ved Thorvaldsensgade har tilladt syv etager, og i høringsmaterialet for et nyt byggeri i Mølleparken er der åbnet for, at der kan bygges i syv etager. Det møder kritik fra beboerforeningen Fællesrådet for Mølleparken-Vestergadekvarteret, Aarhus-arkitekt Anders Bové Christensen og Peter Hegner Bonfils, teknisk ordfører fra Enhedslisten i Aarhus Kommune.

"Højhuspolitikken sætter en ramme, men vi og politikerne tager konkret stilling fra sag til sag i forhold til omgivelserne for det konkrete byggeprojekt," siger Anne Schmidt Andersen, chef for Planafdelingen under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til Jyllands-Posten.

Ifølge kommunens højhuspolitik fra 2006 er et højhus defineret som et hus, der enten er højere end seks etager eller højere end 25 meter. På et såkaldt vurderingskort er der indtegnet områder, som kan bruges til evt. nye højhuse, men i midtbyen indenfor allégaderne er højhuse uønskede.

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier