ANNONCE

Aarsleff: Bestyrelse godkender ændring til holding-selskab

Den aarhusianske entreprenørvirksomhed Per Aarsleff har på den ekstraordinære generalforsamling onsdag besluttet at sætte et "holding" efter selskabets navn.

EDW Aarsleff.jpg
Foto: PR

Den aarhusianske entreprenørvirksomhed Per Aarsleff har på den ekstraordinære generalforsamling onsdag besluttet at sætte et "holding" efter selskabets navn.

Det nuværende Per Aarsleff A/S omdøbes dermed til Per Aarsleff Holding A/S, og her vil alle datterselskaberne være. Samtidig bliver der oprettet et nyt selskab med det gamle navn Per Aarsleff A/S, som vil få tilført aktiviteterne fra moderselskabet.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Koncernen vil ved at oprette et holdingselskab ændre sin struktur, fordi det ifølge selskabet, vil være en "hensigtsmæssig ramme for styring og udvikling af selskabets portefølje af aktiver og selskaber".

Knopskydning skaber ønske om bedre styring

Administrerende direktør Ebbe Malte Iversen fortalte i januar til Ritzau Finans, at det skal ses som et resultat af, at man over tid er blevet en koncern med mange forskelligartede datterselskaber.

"Vi er efterhånden en koncern med mange forretningsområder, og gennem holdingstrukturen kan vi bedre styre det stigende antal forretninger ovenfra," oplyste han.

Fokus i det nye selskab, der får det gamle navn Per Aarsleff A/S, vil være på at udnytte synergierne på tværs af de enkelte forretningsområder i koncernen, som er fordelt på segmenterne anlæg, fundering og rørteknik.

"Det er kriteriet for at være en del af vores koncern, at hvert enkelt forretningsområde skal give eller modtage synergier fra et af de andre områder. Det arbejde er vigtigt og vil fortsætte i det nye selskab," sagde Ebbe Malte Iversen.

"I det nye holdingselskab vil der derimod blive drevet klassisk styring af de enkelte selskaber set gennem mere finansielle øjne," fortalte han dengang.

/ritzau/FINANS

Aarsleff og Cowi udvalgt til at byde på Femern-kontrakter

Aarsleff præsterer jævn start på nyt regnskabsår

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Projektudvikling

Aarhus går fra stor by til storby

EDW Århus Aarhus Havn Dokk1 Dokken.jpg

Danmarks næststørste by er inde i et historisk investerings- og byggeboom. EjendomsWatch giver et overblik over vækstambitionens mange projekter.

Ejendomsudvikler fordobler overskud

EDW Vejle.jpg

Ejendomsudviklings- og entreprenørkoncern Bach Gruppen rundede 1 mia. kr. i egenkapital i seneste regnskabsår og færdiggør nu vartegn i Vejle, der blev udskudt under finanskrisen.

Konkurs truer slotsejendom på Fyn

EDW Dallund Slot.jpg

"Vi kan blive nødt til at trække stikket," konstaterer formanden for fonden, der ejer slottet. Der ledes i første omgang efter en lejer, der årligt vil betale en syvcifret husleje.

Forsiden lige nu

Investeringsfond på storopkøb i Storkøbenhavn

EDW Østerbrogade 102 Core Property Management.jpg

Der er flere milliarder i spil hos Core Property Managements nyeste ejendomsfond, der fortsat mangler at investere i storkøbenhavnske boligejendomme for 500 mio. kr. Senest har man købt Østerbro-ejendomme af velhavende advokat.

Brexit sår tvivl om hver tredje ejendomshandel

25645961 - 21_10_2010 - LEFTERIS PITARAKIS.jpg

Prissætningen af britiske handler, der var påbegyndt, inden resultatet af den britiske folkeafstemning forelå, bekymrer køberne på det britiske marked. Størstedelen af handlerne bliver stadig gennemført.