EjendomsWatch

Fredede luksuslejligheder ender med voldsomme brandskader

Selvom palæet fra 1600-tallet er reddet, er det igangværende byggeprojekt sat langt tilbage.

Politiet har afspærret Stormgade i midten af København indtil branden i Holsteins Palæ er slukket.

Der er tirsdag morgen åbnet for trafik gennem Stormgade i København, efter at gaden mandag var lukket for trafik på grund af en brand i Holsteins Palæ.

Det oplyser Trafikken Hovedstaden, der er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Vejdirektoratet, på Twitter. Ilden i palæet blev opdaget tidligt mandag morgen, og flere beboere i en nærliggende bygning måtte forlade deres hjem.

Brand i København: Fredede luksuslejligheder kan være gået tabt

Holsteins Palæ er under renovering, og flere luksuriøse lejligheder er ved at være klar til beboere, som kan betale mellem seks og 12 mio. kr. for en lejlighed.

Artha Ejerlejligheder I P/S, der ejer bygningen, har ikke umiddelbart noget bud på, hvad branden kommer til at koste. Det skriver direktør Jan Severin Sølbæk i en mail tirsdag formiddag.

"Bygningen er reddet, men der er sket voldsomme og meget dyre skader," sagde Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab mandag aften.

I Københavns Politi har efterforskerne endnu ikke fået adgang til brandstedet. Og det vil heller ikke ske tirsdag, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller.

"Den foreløbige melding er, at der formentlig ikke er tale om en påsat brand, men det skal vi nu undersøge nærmere," siger han.

Brandfolkene blev udfordret af en krævende opgave, da de skulle bekæmpe flammerne i østfløjen. Her blev fire lejligheder svært skadet.

Høje boligpriser gør konverteringer rentable

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier