ANNONCE

Fredede luksuslejligheder ender med voldsomme brandskader

Selvom palæet fra 1600-tallet er reddet, er det igangværende byggeprojekt sat langt tilbage.

EDW Brand Stormgade Holsteins Palæ Lejligheder.jpg
Politiet har afspærret Stormgade i midten af København indtil branden i Holsteins Palæ er slukket. | Foto: Jens Dresling/Polfoto

Der er tirsdag morgen åbnet for trafik gennem Stormgade i København, efter at gaden mandag var lukket for trafik på grund af en brand i Holsteins Palæ.

Det oplyser Trafikken Hovedstaden, der er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Vejdirektoratet, på Twitter. Ilden i palæet blev opdaget tidligt mandag morgen, og flere beboere i en nærliggende bygning måtte forlade deres hjem.

Brand i København: Fredede luksuslejligheder kan være gået tabt

Holsteins Palæ er under renovering, og flere luksuriøse lejligheder er ved at være klar til beboere, som kan betale mellem seks og 12 mio. kr. for en lejlighed.

Artha Ejerlejligheder I P/S, der ejer bygningen, har ikke umiddelbart noget bud på, hvad branden kommer til at koste. Det skriver direktør Jan Severin Sølbæk i en mail tirsdag formiddag.

"Bygningen er reddet, men der er sket voldsomme og meget dyre skader," sagde Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab mandag aften.

I Københavns Politi har efterforskerne endnu ikke fået adgang til brandstedet. Og det vil heller ikke ske tirsdag, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller.

"Den foreløbige melding er, at der formentlig ikke er tale om en påsat brand, men det skal vi nu undersøge nærmere," siger han.

Brandfolkene blev udfordret af en krævende opgave, da de skulle bekæmpe flammerne i østfløjen. Her blev fire lejligheder svært skadet.

Høje boligpriser gør konverteringer rentable

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Projektudvikling

Aarhus går fra stor by til storby

EDW Århus Aarhus Havn Dokk1 Dokken.jpg

Danmarks næststørste by er inde i et historisk investerings- og byggeboom. EjendomsWatch giver et overblik over vækstambitionens mange projekter.

Forsiden lige nu

Formuerådgiveren der lod sig lokke

EJW Claus Hommelhoff.jpg

Han ejer måske ikke det halve af Aarhus. Men det er ikke meget galt. Alligevel påstår han, at han ikke har anden agenda med sine ejendomsinvesteringer end at lave nogle gode handler. Han er investor. Ikke ejendomsudvikler. I dette portræt forsøger EjendomsWatch at se verden og især Aarhus gennem Claus Hommelhoffs øjne — og at gennemskue, om der ikke alligevel gemmer sig en vision bag byggeriet.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EJW Postgrunden fra banesiden.jpg

Nedenfor bringer EjendomsWatch et overblik over de bedste historier i den forløbne uge, hvor Danicas milliardprojekt Posten tæt ved Københavns Hovedbanegård kom et vigtigt skridt nærmere.

Test din Ejendoms-IQ

EDW Ejendomme Bygninger Torv København.jpg

Har du fulgt ordentligt med i ejendomsbranchen i den seneste uge? Prøv vores nye quiz og vind et Apple Watch.