EjendomsWatch

Dansk Byggeri kritiserer statens kontorinvesteringer

Selvom staten bygger kontorer for næsten 1 mia. kr., er det "ikke imponerende" ifølge erhvervsorganisationen. Generelt ligger det offentlige byggeri på et højere niveau, lyder det.

Offentlige byggerier lægger bunden for byggebranchen, men det er ikke de statslige kontorbyggerier, der trækker op. Det skriver Licitationen.

En ny opgørelse fra Bygningsstyrelsen viser, at staten i øjeblikket har planlagte eller igangsatte statslige kontorbyggerier for lige under en mia. kroner. Dertil kommer tre OPP-projekter.

"Samlet set ligger de offentlige byggerier på omkring 20 mia. kroner om året. Så de her 700-800 mio. kr. fordelt ud over nogle år er ikke meget. I statsligt regi er det ikke imponerende," siger chefanalytiker i Dansk Byggeri Finn Bo Frandsen til Licitationen.

Han forklarer, at det lige nu er de regionale sygehusbyggerier, der trækker de offentlige investeringer i byggeri op på et højt niveau. Finn Bo Frandsen vurderer i forbindelse med regeringens beslutning om at udflytte knap 4000 statslige arbejdspladser, at det vil medføre omkring 100.000 kvm tomme kontorlokaler i København.

Ejendomsmarkedet glæder sig over statens flytteplaner

Pensionsbranchen står parat med milliarder: Gabende mangel på OPP-projekter

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier