EjendomsWatch

Fynsk byggefirma fortsætter vækst

Omsætningen i 5E Byg steg sidste år med over 50 pct. og bringer virksomheden tættere på landets større entreprenører.

5E Byg har opført medicinalkoncernen Lundbecks domicil i Valby.

5E Byg fra Odense er en af byggebranchens øjeblikkelige kometer. I de seneste år har væksten i selskabet været bemærkelsesværdig, og i det nyeste rekordregnskab er overkudsgraden på 7,9 pct, hvilket er i den høje ende for branchen. Det skriver Børsen.

I det netop offentliggjorte årsregnskab er omsætningen steget med 54 pct. – fra 313 mio. kr. i 2014 til 482 mio. kr. i 2015. Resultatet nåede op på 38 mio. kr., en stigning på 44,6 pct. fra 2014, der landede på 26,2 mio. kr. 5E regner med, at omsætningen allerede i år kommer op på 700 mio. kr., og det vil bringe selskabet op i gruppen af de større entreprenørvirksomheder på landsplan.

"Dygtige medarbejdere med meget høj anciennitet er vores nøgle til høj kundetilfredshed. Dermed undgår vi også tab på projekter. Vi har i alle årene ikke haft et projekt, der gik i minus," siger adm. direktør for 5E Byg Per Jørgensen til Børsen.

Den fremtidige vækst skal bl.a. cementeres af et 15.000 kvm rådhusbyggeri i Middelfart. Desuden er der aftaler på plads med AP Pension, TK Development og By & Havn om byggeri af 12.000 etagemeter erhvervsejendomme på Amerika Plads i Københavns nordhavn. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og er en totalentreprise til 200 mio. kr. Desuden har 5E sikret sig totalentreprise på to P-huse. Det ene med 612 pladser til Bispebjerg Hospital for Region Hovedstaden og det andet i Nordhavnen med 500 pladser for By & Havn.

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier