ANNONCE

Danmark kan vinde sin 11. pris på dette års Mipim-messe

Dansk byggeri har de seneste 20 år markeret sig stærkt på verdens største ejendomsmesse, Mipim, der i næste uge samler den internationale ejendomsbranche i Cannes. Se her hvem der har vundet de første ti priser hjem til Danmark. Og hvem der kan snuppe pris nummer 11, 12 og 13.

EJW NCC Isbjerget Aarhus.jpg
Boligbyggeriet Isbjerget på Aarhus Havn vandt i 2013 en pris på den internationale ejendomsmesse Mipim. | Foto: PR

En nordisk bølge ruller i disse år over den internationale arkitektur- og ejendomsbranche. En succes, man fristes til at sidestille med det, som dansk film har oplevet ude i verden gennem en længere periode. Ikke færre end tre danske byggerier er i år indstillet til ejendomsbranchens svar på De Gyldne Palmer, Mipim Award. De er indstillet til tage prisen i kategorierne bedste innovative bygning, bedste hospitalsbyggeri og bedste hotel- og turismebyggeri.

Hvis bare én af de danske kandidater vinder, vil det være 11. gang, at et dansk byggeri skriver sig ind historien, siden den første pris blev uddelt i 1991. Og så er de priser, som danske arkitekter har vundet for byggerier i udlandet, ikke en gang talt med.

Mipim-priserne uddeles torsdag 17. marts i Cannes, som altid i forbindelse med den professionelle ejendomsbranches internationale messe og netværksbegivenhed Marché International des Professionels d’Immobilier (Mipim).

 

Dette års nominerede danske byggerier er:

I kategorien "Bedste hotel og turismebyggeri" (Best Hotel and Tourism):

Musholm, Korsør.

Opført: 2015.

Arkitekter: AART Architects.

Bygherre: Musholmfonden.

Musholm ligger ved Storebælts smukke kystlinje og er anerkendt som verdens mest tilgængelige ferie-, sports- og konferencecentre for mennesker med handicap.

 

I kategorien ”Bedste innovative, grønne bygning” (Best innovative Green Building):

Gladsaxe Company House.

Opført: 2015.

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Bygherre: NCC Property Development.

Gladsaxe Company House er et flerbrugerhus, hvor der i en kombination af bæredygtige materialer, fleksible arbejdsområder og tekniske løsninger er skabt et sundt miljø - både ude og inde. Bygningen blev, som første i Danmark tildelt DGNB-Platin certificering på grund af sin bæredygtighed og ved at vise, hvordan fremtidens arbejdsplads kan se ud. Pensiondanmark købte i 2013 projektet af NCC.

 

I kategorien ”Bedste hospitalsbyggeri” (Best Health Care Development):

Aabenraa Psykatriske Hospital:

Opført: 2015.

Arkitekter: White Arkitekter, DEVE Arkitekter.

Bygherre: Region Syddanmark.

Nyt Psykiatrisk Sygehus i Aabenraa er på 20.000 kvm. har 115 sengepladser samt fællesfunktioner. Arkitekturen understøtter patientens personlige tryghed og motivering for kontakt med omverdenen i løbet af sit behandlingsforløb.

 

De hidtidige 10 danske Mipim-vindere fra 1991 til 2015 er:

1997: Bedste renovering af kontorejendom: ØKs hovedsæde i Holbergsgade i København. (Arkitekter: Hvidt & Mølgaard)

2000: Bedste renovering af kontorejendom: Dahlerups Pakhus, Langelinie, København. (Arkitekter: Boldsen & Holm)

2001: Bedste kontorbyggeri og Juryens Pris: Nordeas hovedsæde på Christianshavn, København. (Arkitekter: Henning Larsen)

2002: Juryens Pris: Vilhelm Lauritzen Terminal, Københavns Lufthavn. (Arkitekter: Vilhelm Lauritzen).

2009: Bedste boligbyggeri: Bjerget, Ørestad, København. (Arkitekter: Bjarke Ingels Group).

2012: Bedste renovering: Biblioteket, Rentemestervej, København. (Arkitekter: Cobe og Transform).

2013: Bedste boligbyggeri: Isbjerget, Aarhus Ø. (Arkitekter: Cebra, JDS, Search, Louis Paillard)

2015: Bedste boligbyggeri: Krøyer’s Plads, Christianshavn, København. (Arkitekt: Cobe og Vilhelm Lauritzen)

2015: Bedste store fremtidsprojekt: Nyt Hospital Nordsjælland. (Arkitekt: Herzog & de Meuron i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter).

Siden 1991 har Mipim modtaget mere end 2400 forslag. I alt 155 priser er blevet uddelt i den periode, fordelt på 88 nationer.

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Projektudvikling

Aarhus går fra stor by til storby

EDW Århus Aarhus Havn Dokk1 Dokken.jpg

Danmarks næststørste by er inde i et historisk investerings- og byggeboom. EjendomsWatch giver et overblik over vækstambitionens mange projekter.

Ejendomsudvikler fordobler overskud

EDW Vejle.jpg

Ejendomsudviklings- og entreprenørkoncern Bach Gruppen rundede 1 mia. kr. i egenkapital i seneste regnskabsår og færdiggør nu vartegn i Vejle, der blev udskudt under finanskrisen.

Konkurs truer slotsejendom på Fyn

EDW Dallund Slot.jpg

"Vi kan blive nødt til at trække stikket," konstaterer formanden for fonden, der ejer slottet. Der ledes i første omgang efter en lejer, der årligt vil betale en syvcifret husleje.

Forsiden lige nu

Investeringsfond på storopkøb i Storkøbenhavn

EDW Østerbrogade 102 Core Property Management.jpg

Der er flere milliarder i spil hos Core Property Managements nyeste ejendomsfond, der fortsat mangler at investere i storkøbenhavnske boligejendomme for 500 mio. kr. Senest har man købt Østerbro-ejendomme af velhavende advokat.

Brexit sår tvivl om hver tredje ejendomshandel

25645961 - 21_10_2010 - LEFTERIS PITARAKIS.jpg

Prissætningen af britiske handler, der var påbegyndt, inden resultatet af den britiske folkeafstemning forelå, bekymrer køberne på det britiske marked. Størstedelen af handlerne bliver stadig gennemført.