EjendomsWatch

Danmark kan vinde sin 11. pris på dette års Mipim-messe

Dansk byggeri har de seneste 20 år markeret sig stærkt på verdens største ejendomsmesse, Mipim, der i næste uge samler den internationale ejendomsbranche i Cannes. Se her hvem der har vundet de første ti priser hjem til Danmark. Og hvem der kan snuppe pris nummer 11, 12 og 13.

Boligbyggeriet Isbjerget på Aarhus Havn vandt i 2013 en pris på den internationale ejendomsmesse Mipim.

En nordisk bølge ruller i disse år over den internationale arkitektur- og ejendomsbranche. En succes, man fristes til at sidestille med det, som dansk film har oplevet ude i verden gennem en længere periode. Ikke færre end tre danske byggerier er i år indstillet til ejendomsbranchens svar på De Gyldne Palmer, Mipim Award. De er indstillet til tage prisen i kategorierne bedste innovative bygning, bedste hospitalsbyggeri og bedste hotel- og turismebyggeri.

Hvis bare én af de danske kandidater vinder, vil det være 11. gang, at et dansk byggeri skriver sig ind historien, siden den første pris blev uddelt i 1991. Og så er de priser, som danske arkitekter har vundet for byggerier i udlandet, ikke en gang talt med.

Mipim-priserne uddeles torsdag 17. marts i Cannes, som altid i forbindelse med den professionelle ejendomsbranches internationale messe og netværksbegivenhed Marché International des Professionels d’Immobilier (Mipim).

 

Dette års nominerede danske byggerier er:

I kategorien "Bedste hotel og turismebyggeri" (Best Hotel and Tourism):

Musholm, Korsør.

Opført: 2015.

Arkitekter: AART Architects.

Bygherre: Musholmfonden.

Musholm ligger ved Storebælts smukke kystlinje og er anerkendt som verdens mest tilgængelige ferie-, sports- og konferencecentre for mennesker med handicap.

 

I kategorien ”Bedste innovative, grønne bygning” (Best innovative Green Building):

Gladsaxe Company House.

Opført: 2015.

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Bygherre: NCC Property Development.

Gladsaxe Company House er et flerbrugerhus, hvor der i en kombination af bæredygtige materialer, fleksible arbejdsområder og tekniske løsninger er skabt et sundt miljø - både ude og inde. Bygningen blev, som første i Danmark tildelt DGNB-Platin certificering på grund af sin bæredygtighed og ved at vise, hvordan fremtidens arbejdsplads kan se ud. Pensiondanmark købte i 2013 projektet af NCC.

 

I kategorien ”Bedste hospitalsbyggeri” (Best Health Care Development):

Aabenraa Psykatriske Hospital:

Opført: 2015.

Arkitekter: White Arkitekter, DEVE Arkitekter.

Bygherre: Region Syddanmark.

Nyt Psykiatrisk Sygehus i Aabenraa er på 20.000 kvm. har 115 sengepladser samt fællesfunktioner. Arkitekturen understøtter patientens personlige tryghed og motivering for kontakt med omverdenen i løbet af sit behandlingsforløb.

 

De hidtidige 10 danske Mipim-vindere fra 1991 til 2015 er:

1997: Bedste renovering af kontorejendom: ØKs hovedsæde i Holbergsgade i København. (Arkitekter: Hvidt & Mølgaard)

2000: Bedste renovering af kontorejendom: Dahlerups Pakhus, Langelinie, København. (Arkitekter: Boldsen & Holm)

2001: Bedste kontorbyggeri og Juryens Pris: Nordeas hovedsæde på Christianshavn, København. (Arkitekter: Henning Larsen)

2002: Juryens Pris: Vilhelm Lauritzen Terminal, Københavns Lufthavn. (Arkitekter: Vilhelm Lauritzen).

2009: Bedste boligbyggeri: Bjerget, Ørestad, København. (Arkitekter: Bjarke Ingels Group).

2012: Bedste renovering: Biblioteket, Rentemestervej, København. (Arkitekter: Cobe og Transform).

2013: Bedste boligbyggeri: Isbjerget, Aarhus Ø. (Arkitekter: Cebra, JDS, Search, Louis Paillard)

2015: Bedste boligbyggeri: Krøyer’s Plads, Christianshavn, København. (Arkitekt: Cobe og Vilhelm Lauritzen)

2015: Bedste store fremtidsprojekt: Nyt Hospital Nordsjælland. (Arkitekt: Herzog & de Meuron i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter).

Siden 1991 har Mipim modtaget mere end 2400 forslag. I alt 155 priser er blevet uddelt i den periode, fordelt på 88 nationer.

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier