ANNONCE

Bygherre for ny bydel i Horsens: Investorer er velkomne

Ny havnebydel skal vokse sig vej frem fra byen. De mest attraktive dele af projektet ligger åbne for indflydelse fra eksterne aktører.

EDW Nordhavn Horsens OMJ.jpg
Foto: PR-illustration

Horsens vokser med en ny bydel på Nordhavnen, der vil omfatte 70.000 etagemeter Jernlageret på Horsens Havn. Den lokale bygherre OMJ Ejendomme A/S står for projektet, der skal rumme boliger, kontor og erhverv.

Investorerne til de forskellige dagligvarebutikker i bydelen er allerede fundet, men ellers kan realiseringen og fordelingen af de mange etagemeter afhænge af inputs fra eksterne investorer på projektet.

"Vi har først lige vundet udbuddet, så der er stadig mange ubekendte i ligningen. Derfor byder vi også interesserede, potentielle investorer velkomne," siger Ole Mortensen, adm. direktør og medejer af OMJ Ejendomme A/S, til EjendomsWatch.

Projektet forventes realiseret over en syv-årig periode. Horsens Kommune er på trapperne med en rammelokalplan, som skal konkretisere de overordnede visioner og sikre samhørighed med udviklingen af havnens øvrige område.

Gemmer det bedste til sidst

Det ligger også fast, at målsætningen på boligsiden er et miks af ejer- og lejelejligheder samt almene boliger. Derfor er projektet også på udsigt efter en almennyttig boligforening som samarbejdspartner.

Opførelsen af den nye bydel starter inde fra Horsens By og vil i etaper nå ud mod vandet. Første etape vil realisere 15.000 etagemeter bestående af 180 boliger samt en stor dagligvarebutik og er finansieret af OMJ Ejendomme selv.

Til de næste etaper forventer OMJ Ejendomme at finde sammen med eksterne investorer. Den opgave ser Ole Mortensen positivt på, da det er de mest attraktive dele af projektet nær vandet, der her skal realiseres.

"Vi har i samarbejde med kommunen valgt den drejebog for projektet, så der skabes sammenhængskraft med den øvrige by fra starten. Så vi gemmer det bedste til sidst," siger Ole Mortensen.

Totalentreprenøren Torntoft & Mortensen A/S, som Ole Mortensen også er medejer af, står for projektets realisering. Arktiektfirmaet RUM har, sammen med COWI, udviklet helhedsplanen for bydelen, der ud over 70.000 etagemeter bebyggelse vil indeholde parkeringsanlæg samt anlæg af havnekanal og offentlige byrum.

Aarhus klar til 100.000 kvm grundsalg i ny havnebydel

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Projektudvikling

Niras vil tredoble vækst

EDW Carsten Toft Boesen Niras.jpg

Ingeniørfirmaet lancerer en storstilet plan, der skal sikre tocifret vækst bl.a. gennem opkøb. Regnskabsåret 2015 viste vejen.

NCC får igen kritik for byggesjusk

EDW NCC Bolig Havnevigen.jpg

Endnu et boligprojekt ved Københavns havnefront møder kritik fra købere. Bygningssagkyndig mener, at tempoet i projektsalg er skruet for højt op.

Forsiden lige nu

Goldschmidt køber ind for knap en halv milliard

EDW Goldschmidt Jydeholmen Jernbane Allè Vanløse.jpg

Milliardæren Mikael Goldschmidts ejendomsselskab fortsætter med at købe op i Storkøbenhavn hos en række forskellige sælgere. Markedet har nået et niveau, hvor man skal træde varsomt, lyder det fra direktør til EjendomsWatch.

Ejendomsbranchens grand old lady

EDW Solveig Rannje.jpg

Man kan nå meget på 25 år i ejendomsbranchen. Og det har hun også, Solveig Rannje, SEB Ejendommes direktør. I dette portræt fortæller hun til EjendomsWatch om et kvart århundrede, hvor hun blandt andet har oplevet kriser fra nærmeste hold; mistet tilliden til andre mennesker for siden at genopbygge den; og hvor hun har fået julegaver, som ikke var helt passende.