EjendomsWatch

Private ordregivere sætter dagsordenen på det danske byggemarked

Privatbyggeri har overhalet de offentlige ordrer. Flaskehalse og dominans fra bestemt projekttype skæmmer de positive tendenser.

Dansk erhvervsliv har i løbet af 2015 generobret rollen som største ordregiver til byggeriet. Det skriver Børsen. Dermed er det offentlige ikke længere den største drivkraft i sektoren. Det private byggeri kommer oven på et forholdsvis højt aktivitetsniveau i den offentlige sektor.

Det øgede aktivitetsniveau i det private byggeri fremgår af nye tal fra Byggepipeline.dk. Denne portal har Bygherreforeningen og data- leverandøren Byggefakta A/S i spidsen. I et dataudtræk fremgår det, at 66 pct. af de større byggeopgaver i Danmark, der sættes i gang i 2016, er private. Undersøgelsen omfatter udelukkende byggerier til værdier over 50 mio. kr.

Dansk Byggeri: Vi er ude af krisen

 

"Det er en udvikling, som vi har gået og ventet på, så det er jo lidt af en forårsbebuder. Nu begynder det private at trække for alvor," siger Henrik Bang, direktør i Bygherreforeningen, til Børsen.

Han mener dog, at der allerede er enkelte tegn på overophedning i sektoren i form af lokale flaskehalse. Bl.a. nævner han betonelementer som et område, hvor der opstår problemer. Det giver bl.a. udfordringer i forhold til tidsplaner. Samtidig ser Henrik Bang et problem i, at det primært er boligbyggeri i de større byer, der har stimuleret det private byggeri, og ikke en efterspørgsel i erhvervslivet.

Forsiden lige nu

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er tilbage på det danske ejendomsmarked med en trecifret millioninvestering. Den markerer startskuddet til en opkøbsoffensiv, der vil blive yderligere synlig de kommende måneder, siger nordisk direktør i et interview med EjendomsWatch. Dansk partner med branchefolk ombord har været rådgiver.

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier