EjendomsWatch

Byggeprojekt i Hillerød møder modstand

Ny bydel i Hillerød kan true Frederiksborg Slots status som byens blikfang. Høringssvar er kritiske over for højde og fylde i nye etageboliger og kan tvinge projektet til at forkaste byggeprospekt.

I Hillerød er der opstået knaster i forbindelse med planerne for den nye bydel, Frederiksbro. Hillerød Kommune skriver i en miljøvurdering, at byggeriet vil gå ud over Frederiksborg Slot som værdifuldt kulturmiljø, bl.a. fordi seks højhuse vil fremstå dominerende og tage fokus fra tårnene på slottet.

Forvaltningen i Hillerød Kommune er parat til at fjerne de øverste etager og har derfor forelagt byrådets tekniske udvalg tre modeller, hvor højhusene på forskellig vis skaleres ned af hensyn til Frederiksborg Slot.

45 ud af 48 høringssvar er kritiske over for byggeriet Frederiksbros højde og fylde. Projektdirektør Ulrik Bebe fra udvikleren på Frederiksbro, M. Goldschmidt Holding A/S, ser dog ikke nogen grund til, at høringssvarene skulle ændre på politikernes stillingtagen til sagen. Han har samtidig ingen kommentarer til, om projektet kan gennemføres med lavere højhuse og dermed en lavere byggeprocent.

"Jeg forventer, at politikerne gennemfører lokalplanen i den udstrækning, den er. Det er ikke forvaltningen, der beslutter den slags ting," siger Ulrik Bebe til sn.dk og henviser til, at kun en ud af byrådets 27 politikere stemte imod lokalplanforslaget, da det blev sendt til høring i efteråret.

Hillerød udvider med ny bydel

Forsiden lige nu

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Stort fynsk advokatfirma sprængt

Advokaterne i Fyns næststørste advokatfirma er blevet alvorligt uenige med hinanden. Derfor har en tredjedel af medarbejderne forladt firmaet og er gået over til konkurrent. Firmaet beholder fast ejendom som kerneforretning, siger bestyrelsesformand.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier