EjendomsWatch

S: Indfør byggepligt på tomme grunde i København

Kommunen skal forhindre, at grunde som Jagtvej 69 ligger ubrugte hen i årevis, mener Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation. De Konservative er lodret uenige.

På trods af en attraktiv beliggenhed står grunden, hvor Ungdomshuset tidligere lå på Nørrebro i København, tom her præcis ni år efter, at den blev solgt. Men den slags forsømte muligheder for nybyggeri bør ikke finde sted fremover, mener Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation. Det skriver DR.

Partiet vil gøre det muligt for kommunen at tvinge de selskaber, der køber grunde i byen, til at bygge på dem inden for en bestemt tidsperiode. Den form for indirekte byggepligt har kommunen bl.a. brugt, når den har solgt grunde til nyt byggeri i Ørestaden, og den tilgang bør ifølge Socialdemokraterne bruges hver gang, kommunen sælger grunde.

"Hvis man ikke kan vise fremdrift og et egentligt projekt med grunden, så skal andre have mulighed for at tage over, siger medlem af børne- og ungdomsudvalget i Københavns Borgerrepræsentation," Jonas Bjørn Jensen (S), til DR.

Jakob Næsager (K) erklærer sig lodret uenig og mener, at det alene er ejeren, der beslutter, hvad der skal ske med en grund, således også Jagtvej 69. Carsten Houtved, direktør i Udviklingsselskabet af 2010 ApS, der ejer grunden, oplyser til DR, at selskabet undersøger muligheden for at få udarbejdet et udkast til en lokalplan for grunden sammen med de nærmeste naboer.

Forsiden lige nu

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Stort fynsk advokatfirma sprængt

Advokaterne i Fyns næststørste advokatfirma er blevet alvorligt uenige med hinanden. Derfor har en tredjedel af medarbejderne forladt firmaet og er gået over til konkurrent. Firmaet beholder fast ejendom som kerneforretning, siger bestyrelsesformand.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier