EjendomsWatch

Dansk Byggeri: Vi er ude af krisen

Dansk økonomi er i bedring og beskæftigelsen på vej mod en normalisering, konkluderer Dansk Byggeri i sin seneste konjunkturanalyse.

En stigende beskæftigelse, fremgang i reallønnen og mere gang i boligmarkedet er alt sammmen tegn på, at dansk økonomi er på vej ud af flere års krise. Det konkluderer erhvervsorganisationen Dansk Byggeri i sin seneste konjunkturanalyse.

"Byggeaktiviteten afhænger af temperaturen i samfundsøkonomien, og vi kan nu se et afgørende vendepunkt for byggeaktiviteten. Vi nåede i 2015 op på en beskæftigelse på 155.000 for året som helhed og nærmer os dermed de 160.000, som vi kalder normalen for beskæftigelsen i byggeriet," siger chefanalytiker Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Byggeri vil beskæftigelsen stige med yderligere 2000 mand i år og med 3000 i 2017.

Forsiden lige nu

PFA løfter mål for boligsatsning med et milliardbeløb

Pensionsselskabet er på vej til at indfri sit mål om en boligportefølje på fire mia. kr. Over for EjendomsWatch sætter PFA-direktør nu et nyt mål og løfter samtidig sløret for de provinsbyer, PFA vil foretage de næste boliginvesteringer, hvoraf de første er lige på trapperne.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer nedenfor en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, hvor især Aarhus, men også Odense tiltrak sig opmærksomhed, og hvor splittelsen i den almene boligkæmpe Lejerbo nåede nye højder.

"Afgørende for succes er nem adgang til internationale kunder"

JULESERIE: Frem mod jul og nytår har EjendomsWatch bedt nogle af ejendomsbranchens interessante profiler forholde sig til det år, der snart er gået, og det nye år, som venter. I dag svarer Jeppe Schønfeld, adm. direktør hos erhvervsmægleren Colliers International Danmark.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier