EjendomsWatch

Aarhus-højhuse på pause til sommeren 2018

Til sommer kan Aarhus Kommune være klar med en oversigt over, hvor høje nye planlagte byggerier må være ifølge den nye planlov.

Først i sommeren 2018 kender Aarhus Kommune de konkrete konsekvenser af den nye lugtparagraf i planloven for kommende højhuse tæt på havnen. Det skriver JP Aarhus.

Torsdag fastslog erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i et brev til borgmester Jacob Bundsgaard (S), at der i forligskredsen bag den nye planlov ikke er opbakning til at ændre lovens til lugtparagraf. Dermed kan nye lokalplaner i områder med eventuelle lugtgener fra virksomheder hverken godkendes eller helt afskrives, før kommunen har kortlagt omfanget af lugtproblemer på de enkelte matrikler.

"Byrådet kan ikke godkende planlægning i disse områder, før vi har fået udlagt såkaldte konsekvenszoner. Derfor er der også konkrete projekter, som i første omgang må bremses," siger Luise Pape Rydahl, leder af Center for byudvikling og mobilitet i Aarhus Kommune, til JP Aarhus.

Kommunen går nu i gang med at kortlægge alle lugt-, støj- og støvgener på havnen. Derefter vil andre industriområder i byen blive kortlagt, og den del af arbejdet er først færdigt i slutningen af næste år eller i begyndelsen af 2019.

Christiansborg fastholder nej til højhuse

Stank, støj og støv stopper store byggeplaner i Aarhus

Ny Colliers-mægler har ambitioner om at trække stærke brands til Aarhus

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Projektudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier