ANNONCE
EDW Nordhavn udvidelse Cruise Terminal By & Havn.jpg

Prestigeprojekt har to store udfordringer: Politik og penge

H.C. Andersen-projektet i Nordhavn kommer ikke på dagsordenen i Teknik- og Miljøudvalget i København den 29. maj 2017, og alt tyder nu på, at udvalget først skal behandle sagen efter sommerferien. Ærgerligt at forhale sagen, lyder det fra radikal politiker. Flere politikere er enige om bred politisk opbakning — undtagen borgmester. Forude venter kommunalvalg, to forvaltninger er nu inde over sagen, og det første spadestik kan have lange udsigter.

EDW Højhus Aarhus Havn Dokk1 Finn Bach Petersen Poul Kristiansen Tvilum schmidt hammer lassen.jpg

Rådmand skrotter højhusplaner ved Aarhus Havn

Der skal alligevel ikke være et højhus tæt på havnen i Aarhus, mener rådmand Kristian Würtz (S). Han vurderer, at det vil skade byrummet omkring. Manden bag det fallerede højhusprojekt føler sig taget ved næsen.

EDW Karen Mosbech Freja Ejendomme.jpg

Freja Ejendomme rykker rundt i toppen

Statens ejendomsselskab spreder ledelsen ud på flere hænder og gør samtidig klar til at udvide organisationen. Målet er at få flere ejendomme til salg, lyder det fra topchef.

EJW Aarsleff fundamenter

Første kvartal byder på op og ned for Aarsleff

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har haft travlt i starten af 2017, men det slår som varslet ikke igennem på bundlinjen. Tab på grønlandske projekter trækker stadig spor, men vil blive afsluttet i år, lyder det.

EDW Ungdomsbo Esbjerg Museumspladsen.jpg

Esbjerg gør klar til højhusbyggerier

Når politikere i Esbjerg Byråd drømmer om Esbjergs fremtid, håber de på muligheder for at opføre byggerier i op til 15 etager og 50 meters højde flere steder i den vestjyske bys centrum. Planerne møder allerede kritik.

EJW Bricks strandpromenaden.jpg

Udskudt projekt fører til resultatdyk hos projektudvikler

Projektudvikler-koncernen Bricks leverede i 2016 godt en fjerdedel af, hvad man gjorde i 2015. Det er lavere end forventet, men skyldes et udskudt projekt, lyder det fra direktøren, der dog har store forventninger til indeværende år.

EDW Calum Stigsborg Calum Nørresundby Aalborg.jpg

Bundlinjen vokser hos Calum

Den Aalborg-baserede projektudvikler kom ud af 2016 med et forbedret resultat og ser positivt på 2017. Samtidig er endnu et projekt i lokalområdet med Deas som administrator på vej på markedet.

Dom1.jpg

Arkitektgruppen taber ankesag om byggeret

Østre Landsret stadfæster dom, der siger, at projektudvikleren ikke har krav på at bruge ubenyttede byggeprocenter på rækkehusgrunde til helt andre byggeprojekter på Amager. Det er både ærgerligt og dyrt, siger medejer og adm. direktør.

EDW Jens Nyhus Carlsberg Byen.jpg

Carlsberg Byen gør klar til næste etape

Det københavnske udviklingsområde er klar med det team, der skal stå i spidsen for projekteringen af et af bykvarterets næste store byggerier. Projektet indeholder kontor, detail og spisesteder samt boligbyggeri i op til 80 meters højde.

EDW Sjælsø Management Flemming Joseph Jensen.jpg

Sjælsø-topchef: 2017 bliver bedre end flot

Det var lidt for stor rift om nye boliger i København for seks-ni måneder siden. Nu er tingene kommet ned i et mere sundt leje, lyder det fra topchefen i projektudvikleren Sjælsø Management i et interview med EjendomsWatch. Topchef har solgt stor aktiepost.