EjendomsWatch

Opsving fylder fabrikslokaler i Østjylland

Tomgangen i østjyske lagerbygninger og fabrikshaller er på det laveste niveau i mere end otte år, viser nye tal. Opsvinget og nethandel driver udviklingen, lyder det fra erhvervsmægler.

Virksomhederne i Aarhus og det øvrige Østjylland efterspørger lagerhaller, logistikbygninger og produktionslokaler. Det fremgår af nye data fra Ejendomstorvet.dk, mæglernes fælles portal for erhvervslokaler.
I øjeblikket står kun 3,4 pct. af lager- og produktionslokalerne tomme i Østjylland. Man skal helt tilbage til starten af 2009 for at finde lavere tomgang.

"Der har været fald i tomgangen stort set hvert eneste kvartal siden januar 2015, så fremgangen for de østjyske virksomheder lader til at være ret stabil," siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomtorvet.dk, i en pressemeddelelse.

Mads Thomsen, erhvervsrådgiver og specialist i industriejendomme hos Nybolig Erhverv Aarhus, forklarer, at jo tættere man kommer på Aarhus, desto sværere er det at finde lokaler. Især mindre industrilokaler på 500-2500 kvm er en meget omsættelig vare, og nethandlen har givet rift om velbeliggende, moderne logistikejendomme, forklarer han.

Lejestigninger lader vente på sig

Trods den stigende efterspørgsel på industrilokaler i Østjylland har lejeniveauet ifølge Ejendomstorvet.dk været stort set uændret det seneste år.

"Med finanskrisen i baghovedet har virksomhederne ikke turdet at sætte sig for hårdt i det. Men med det begrænsede udbud er priserne på vej til at stige, og vi har for nylig indgået en tiårig lejekontrakt; så lang tid ville virksomhederne ikke binde sig før," siger Mads Thomsen fra Nybolig Erhverv Aarhus i pressemeddelelsen.

I hele landet findes 103,5 mio. kvm industrilokaler, og heraf ligger 16,2 mio. eller knap en sjettedel i Aarhus og de øvrige østjyske kommuner. Dermed har Østjylland næstflest industriarealer blandt de 11 landsdele, som Danmarks Statistik opdeler kongeriget i — kun overgået af Sydjylland.

Færre tomme butikker i Østjylland

Ejendomsportal lancerer kontorsatsning

Ejendomsportal formidler erhvervslejemål for et tocifret milliardbeløb

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Navne og tal

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier