EjendomsWatch

Direktør i Bygningsstyrelsen fyret

Som følge af dårlig byggestyring af byggeri for Københavns Universitet fratræder direktør Gyrithe Saltorp. Ansvaret for statslige anlægsprojekter inden for byggeri overflyttes midlertidigt til Vejdirektoratet. (Opdateret)

(Artikel opdateret 1. november kl. 14.40 med yderligere oplysninger.)

En fordyrelse på foreløbig 1,3 mia. kr. i forbindelse med Bygningsstyrelsens opførelse af Niels Bohr-bygningen på Københavns Universitet koster nu styrelsens direktør, Gyrithe Saltorp, jobbet.

Samtidig overflyttes styrelsens ansvar for anlægsprojekter til Vejdirektoratet, oplyser transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) på baggrund af en rapport fra Ernst & Young om byggeriet.

"Ernst & Youngs rapport er alvorlig læsning, og der er behov for en hurtig og resolut styrkelse af styringen af statens byggeprojekter. Derfor overflyttes anlægsprojekter fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet midlertidigt," siger ministeren i en meddelelse.

Rapporten afdækker, at der i Bygningsstyrelsen ikke er reageret i tide på de udfordringer, som projektet har været i, fremgår det.

"Det er endvidere i den gennemførte granskning af Niels Bohr-projektet konkluderet, at der ikke i Bygningsstyrelsen er tilvejebragt det nødvendige styringsmæssige grundlag for fremadrettet på betryggende vis at kunne styre større byggeprojekter. Dette gælder både i forhold til Niels Bohr-projektet og i forhold til andre projekter," lyder det fra ministeriet.

Ifølge meddelelsen har Vejdirektoratet gennem en årrække udviklet erfaringer, kompetencer og en dokumenteret arbejdsmetode inden for styring af anlægsprojekter.

"Disse erfaringer og kompetencer vurderes hurtigt at kunne bringes i anvendelse på Bygningsstyrelsens igangværende anlægsprojekter sammen med kompetencerne fra medarbejderne i Bygningsstyrelsen. Samtidig vil der ved gennemførelsen af projekterne udvikles kompetencer og processer, der på sigt kan tilbageføres til Bygningsstyrelsen," skriver ministeriet.

"Bygningsstyrelsens direktør Gyrithe Saltorp er fratrådt sin stilling," lyder det videre."

Konstitueret direktør i styrelsen er Kristian Lyk-Jensen, der udgør direktionen sammen med vicedirektør Signe Primdal Lyndrup.

Bygningsstyrelsen oplyser at have en ejendomsportefølje på 4 mio. kvm, fordelt på 1800 lejemål, og har igangværende byggesager for 16 mia. kr.

Prisen for Mærsk Tårnet skyder i vejret på grund af fejl

Universitet varsler retssag mod staten i milliardbyggeri

 

Rigsrevisionen kigger skandalebyggerier efter i sømmene

 

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Navne og tal

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier