En del af
ANNONCE

Økonomisk opsving giver rekordlavt antal tomme industriejendomme

Mangel på industrilokaler sender huslejer i vejret, viser nye tal. Efterhånden er der kun få ledige lager- og produktionslokaler tilbage i flere dele af landet. Dansk Industri efterlyser nybyggeri.

EJW Industriejendom.jpg
Foto: /ritzau/Jesper Stormly Hansen

Danske industrivirksomheder nyder godt af højkonjunkturen i øjeblikket. Aktiviteten er så høj, at der ikke har været færre ledige lagerlokaler og produktionshaller i otte år. Tomgangen er på landsplan er nede omkring 2,5 pct., og det kan ses på lejeniveauerne, skriver udlejningsportalen Ejendomstorvet.dk i en pressemeddelelse.

"I flere landsdele har opsvinget sænket udbuddet af ledige industrilokaler og ejendomme kraftigt det sidste par år. Det afspejler sig også i stigende leje – på landsplan er lejeniveauet det seneste år steget med 4 pct. eller mere end dobbelt så meget som inflationen. I områder som Nordjylland, Sydjylland og Østsjælland ligger lejeniveauet 7-9 pct. højere, mens Københavns omegn topper med 17 pct.," siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk, i meddelelsen.

På femårsbasis er lejen på landsplan steget knap 8 pct. Her ligger landsdelene Sydjylland, Østsjælland samt Vest- og Sydsjælland højest med stigninger på 15-20 pct., mens Københavns omegn også her topper med et lejeniveau 28 pct. højere end for fem år siden.

Det får interesseorganisationen Dansk Industri til at efterlyse nybyggeri. Ifølge Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri, producerer danske industrivirksomheder nu mere end før finanskrisen, og siden 2013 har industrien ansat næsten 15.000 nye medarbejdere.

"Mange virksomheder leder forgæves efter flere nye medarbejdere, og det bliver også sværere at finde nye, egnede produktionslokaler og lagre. Der kan blive brug for nybyggeri flere steder: Dels er der kun få velbeliggende ledige lokaler tilbage, dels lever en del produktions- og lagerfaciliteter ikke op til dagens krav, f. eks. med plads til robotter og adgang til god infrastruktur," siger Allan Sørensen i meddelelsen.

It-rigmand køber konkursramt vindmøllefabrik

Colliers formidler salg af industriejendom i en fart

Industriens optimisme når højeste niveau i tre år

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Navne og tal

Rigmand sælger sit gods til milliardærfamilie

løndal.jpg

Efter 20 år som ejer har erhvervsmanden Lars Kolind solgt sit gods til sin nabo, der er blandt Danmarks rigeste. Naboen har dog tænkt sig at sælge den videre så hurtigt som muligt, oplyser mægler, der kender ejendommen særdeles godt.

Hotelfamilie gennem 35 år vil tage chancer i jagten på vækst

EJW Soren Brochner-Mortensen.jpg

Det familieejede Brøchner Hotels har store planer for kædens videre udvikling. EjendomsWatch har mødt ejer Søren Brøchner-Mortensen til en snak om fremtiden — og om historien, der byder på forliste planer under finanskrisen, uenigheder, der skilte kæden i to, og investorer, der flittigt banker på hoteldøren for at købe.

André Scharf er ny adm. direktør i Danica Ejendomme

EJW Andre Scharff Danica Ejendomme CEO.jpg

Hidtidig driftsdirektør André Scharf tager over efter Peter Mering, som på grund af helbredsproblemer stopper som adm. direktør. Han fortsætter dog på nedsat tid i selskabet, oplyser investeringsdirektøren i Danica Pension til EjendomsWatch og melder om stor tiltro til en ny arbejdsfordeling i ledelsen. (Opdateret)

Forsiden lige nu

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

To ejendomshandler i milliardklassen — og interviews med folkene omkring — var blandt tilbuddene til abonnenter på EjendomsWatch i den forløbne uge, hvor Danmark uden for København for alvor oplevede en øget investorinteresse. Og så bøjede politikerne i København sig for folkestemningen omkring boliger i Ørestad.

By & Havn venter tilbagegang i resultatet i år

Kramer.jpg

By & Havn med Jens Kramer Mikkelsen i spidsen venter et 2017-resultat langt under 2016, viser halvårsregnskabet. Finansieringen af en kommende tunnel ved Københavns Nordhavn sætter sine spor i tallene.