En del af
ANNONCE

Opgør mellem byggematadorer bliver til film

Slagsmålet mellem de to byggematadorer op gennem 1970'erne, Axel Juhl-Jørgensen og Bøje Nielsen, skal filmatiseres. Juhl-Jørgensen advarer idémændene.

EJW Bøje Nielsen Fodbygaard.jpg
Afdøde byggematador Bøje Nielsen i sin storhedstid på sit gods. | Foto: /ritzau/Erik Petersen

Skuespilleren Ulrich Thomsen vil efter planen kunne ses i biograferne som byggematador, når et af danske erhvervslivs mest bitre personopgør bliver filmatiseret i 2018.

Det er slagsmålet mellem de to byggematadorer Axel Juhl-Jørgensen og Bøje Nielsen, som ifølge ugebladet Her & Nu skal blive til film.

De to entreprenører grundlagde i 1970 Dansk Totalentreprise, der fik stor succes. Men i 1982 skiltes parterne. Axel Juhl-Jørgensen fortsatte alene i Danbyg-koncernen, mens Bøje Nielsen blev erklæret konkurs, selvom han faktisk ikke var insolvent, men kun illikvid.

Over for Ekstra Bladet advarer Axel Juhl-Jørgensen filmens manuskriptforfatter Dan Hoffmann om at lade John Lindskogs portrætbog "Røvrendt" — om Bøje Nielsen — være udgangspunkt for filmen:

"Det er en lortebog at basere historien på, for den er fyldt med løgn og bedrag. Filmen vil sikkert tiltrække sig meget opmærksomhed, og jeg vil blande mig meget, meget aktivt i, hvad der kommer til at blive fortalt om min rolle i Bøjes deroute. Hvis de har tænkt sig at køre i John Lindskogs kølvand, så får de så meget ballade med mig, at det bliver dyrt for dem," siger han.

Byggematadors gamle gods sat til salg

Danmarks længste kontorejendom får ny ejer  

Byggematadors tidligere gods er blevet solgt

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Navne og tal

Rigmand sælger sit gods til milliardærfamilie

løndal.jpg

Efter 20 år som ejer har erhvervsmanden Lars Kolind solgt sit gods til sin nabo, der er blandt Danmarks rigeste. Naboen har dog tænkt sig at sælge den videre så hurtigt som muligt, oplyser mægler, der kender ejendommen særdeles godt.

Hotelfamilie gennem 35 år vil tage chancer i jagten på vækst

EJW Soren Brochner-Mortensen.jpg

Det familieejede Brøchner Hotels har store planer for kædens videre udvikling. EjendomsWatch har mødt ejer Søren Brøchner-Mortensen til en snak om fremtiden — og om historien, der byder på forliste planer under finanskrisen, uenigheder, der skilte kæden i to, og investorer, der flittigt banker på hoteldøren for at købe.

André Scharf er ny adm. direktør i Danica Ejendomme

EJW Andre Scharff Danica Ejendomme CEO.jpg

Hidtidig driftsdirektør André Scharf tager over efter Peter Mering, som på grund af helbredsproblemer stopper som adm. direktør. Han fortsætter dog på nedsat tid i selskabet, oplyser investeringsdirektøren i Danica Pension til EjendomsWatch og melder om stor tiltro til en ny arbejdsfordeling i ledelsen. (Opdateret)

Forsiden lige nu

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Blackstone fortsætter opkøbsoffensiv i Danmark

EJW Strandgade 50 Blackstone.jpg

Den internationale kapitalforvalter med ejendomsaktiver for over 600 mia. kr. har inden for få dage sikret sig flere centralt beliggende investeringsejendomme i København. Familie og børsselskab sælger.

By & Havn venter tilbagegang i resultatet i år

Kramer.jpg

By & Havn med Jens Kramer Mikkelsen i spidsen venter et 2017-resultat langt under 2016, viser halvårsregnskabet. Finansieringen af en kommende tunnel ved Københavns Nordhavn sætter sine spor i tallene.