EjendomsWatch

Opgør mellem byggematadorer bliver til film

Slagsmålet mellem de to byggematadorer op gennem 1970'erne, Axel Juhl-Jørgensen og Bøje Nielsen, skal filmatiseres. Juhl-Jørgensen advarer idémændene.

Afdøde byggematador Bøje Nielsen i sin storhedstid på sit gods.

Skuespilleren Ulrich Thomsen vil efter planen kunne ses i biograferne som byggematador, når et af danske erhvervslivs mest bitre personopgør bliver filmatiseret i 2018.

Det er slagsmålet mellem de to byggematadorer Axel Juhl-Jørgensen og Bøje Nielsen, som ifølge ugebladet Her & Nu skal blive til film.

De to entreprenører grundlagde i 1970 Dansk Totalentreprise, der fik stor succes. Men i 1982 skiltes parterne. Axel Juhl-Jørgensen fortsatte alene i Danbyg-koncernen, mens Bøje Nielsen blev erklæret konkurs, selvom han faktisk ikke var insolvent, men kun illikvid.

Over for Ekstra Bladet advarer Axel Juhl-Jørgensen filmens manuskriptforfatter Dan Hoffmann om at lade John Lindskogs portrætbog "Røvrendt" — om Bøje Nielsen — være udgangspunkt for filmen:

"Det er en lortebog at basere historien på, for den er fyldt med løgn og bedrag. Filmen vil sikkert tiltrække sig meget opmærksomhed, og jeg vil blande mig meget, meget aktivt i, hvad der kommer til at blive fortalt om min rolle i Bøjes deroute. Hvis de har tænkt sig at køre i John Lindskogs kølvand, så får de så meget ballade med mig, at det bliver dyrt for dem," siger han.

Byggematadors gamle gods sat til salg

Danmarks længste kontorejendom får ny ejer

Byggematadors tidligere gods er blevet solgt

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Navne og tal

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier