En del af
ANNONCE

Rigmand sælger sit gods til milliardærfamilie

Efter 20 år som ejer har erhvervsmanden Lars Kolind solgt sit gods til sin nabo, der er blandt Danmarks rigeste. Naboen har dog tænkt sig at sælge den videre så hurtigt som muligt, oplyser mægler, der kender ejendommen særdeles godt.

løndal.jpg
Løndal | Foto: EDC

Erhvervsmanden Lars Kolind har sammen med sin hustru Vibeke Riemer solgt parrets gods Løndal syd for Silkeborg, som de har ejet siden 1996.

Jeg vil mene, det er en meget attraktiv ejendom, hvis man har pengene til det."
Torben Larsen, EDC
Det er EDC-mægler i Silkeborg Torben Larsen, der har stået for salget. Han vil ikke ud med den præcise pris, men afslører, at den ligger et sted mellem 100-150 mio. kr.

"Den blev solgt på otte uger, og der var to interesserede købere," siger han til EjendomsWatch.

Sammen med selve ejendommen er de tilstødende skovområder Løndal Østerskov og Addithus Skov på i alt 508 hektar med i prisen. Løndal har desuden udlejningsejendomme med 13 boliger i skovene.

Den køber, der løb af med ejendommen og skovene i sidste ende, er N. Foss & Co. A/S, der er et holdingselskab ejet af stifteren af Foss A/S, Nils Foss, og hans tre børn. Foss-familien er ifølge Berlingskes opgørelse over Danmarks rigeste fra 2015 god for 6,6 mia. kr. Det giver en placering som nummer 15.

Sælger herregård fra

Den stenrige familie bor ikke i området, men ejer en del land, som støder op til Løndal. De køber godset netop for at få fingre i den omkringliggende skov, fortæller Torben Larsen.

"Familien Foss har allerede en del skov og landbrugsjord i søhøjlandet, men de har haft et ønske om at investere i mere skov."

Derfor har Torben Larsen også allerede fået til opgave at sælge selve ejendommen Løndal videre sammen med 100 tønder skov og park. Prisen for herregården uden al den skov, som Foss-familien beholder, er ikke helt på plads, men det bliver et tocifret millionbeløb, siger Torben Larsen.

"Jeg vil mene, det er en meget attraktiv ejendom, hvis man har pengene til det. Den er restaureret for 40 mio. kr. og fremstår flot. Og jeg får da også allerede henvendelser på den."

Det er tredje gang, Torben Larsen skal sælge ejendommen, for det var også ham, der solgte den til Lars Kolind i 1998. Dengang gav erhvervsmanden omkring 14 mio. kr. for Løndal. Den store prisstigning skal ses i lyset af, at Lars Kolind har tilkøbt en del jord og bygninger siden 1998.

Børnene ville ikke overtage

Lars Kolind er blandt andet er kendt som tidligere direktør i høreapparatvirksomheden Oticion fra 1988-1998 og som folketingskandidat for Ny Alliance ved valget i 2007. I et interview med Børsen sidste år fortalte han om livet på Løndal.

"Løndal har simpelthen det hele: En økonomisk sund drift, et enestående naturområde og en fuldstændig fantastisk, overdådig hovedbygning i topkvalitet. Det kan ikke blive bedre," sagde han.

Hans hustru fortalte i samme interview, at de regnede med at sælge, fordi ingen af parrets fire børn var interesserede i at overtage.

"Som moderne godsejere tænker vi ikke, at Løndal behøver at blive i vores slægt, og vi to skal ikke bæres ud herfra. Så vi håber, at vi på et tidspunkt kan finde en ny ejer, der kan se værdien i dette prægtige sted," sagde Vibeke Riemer.

Løndal Gods blev opført at industrimanden Vilhelm Carl Jørgensen fra Øresunds Kryolitfabrik i København og stod færdigt i 1914. Hovedbygningen er tegnet af arkitekten Godfred Tvede, som blandt andet er kendt for at være arkitekt på ØK’s hovedsæde i København.

Lars Kolind

Godsejerfamilie i generationsskifte til 175 mio. kr.

Fynsk byggematador sætter sit kæmpe gods til salg

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Navne og tal

Rigmand sælger sit gods til milliardærfamilie

løndal.jpg

Efter 20 år som ejer har erhvervsmanden Lars Kolind solgt sit gods til sin nabo, der er blandt Danmarks rigeste. Naboen har dog tænkt sig at sælge den videre så hurtigt som muligt, oplyser mægler, der kender ejendommen særdeles godt.

Hotelfamilie gennem 35 år vil tage chancer i jagten på vækst

EJW Soren Brochner-Mortensen.jpg

Det familieejede Brøchner Hotels har store planer for kædens videre udvikling. EjendomsWatch har mødt ejer Søren Brøchner-Mortensen til en snak om fremtiden — og om historien, der byder på forliste planer under finanskrisen, uenigheder, der skilte kæden i to, og investorer, der flittigt banker på hoteldøren for at købe.

André Scharf er ny adm. direktør i Danica Ejendomme

EJW Andre Scharff Danica Ejendomme CEO.jpg

Hidtidig driftsdirektør André Scharf tager over efter Peter Mering, som på grund af helbredsproblemer stopper som adm. direktør. Han fortsætter dog på nedsat tid i selskabet, oplyser investeringsdirektøren i Danica Pension til EjendomsWatch og melder om stor tiltro til en ny arbejdsfordeling i ledelsen. (Opdateret)

Forsiden lige nu

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Blackstone fortsætter opkøbsoffensiv i Danmark

EJW Strandgade 50 Blackstone.jpg

Den internationale kapitalforvalter med ejendomsaktiver for over 600 mia. kr. har inden for få dage sikret sig flere centralt beliggende investeringsejendomme i København. Familie og børsselskab sælger.

By & Havn venter tilbagegang i resultatet i år

Kramer.jpg

By & Havn med Jens Kramer Mikkelsen i spidsen venter et 2017-resultat langt under 2016, viser halvårsregnskabet. Finansieringen af en kommende tunnel ved Københavns Nordhavn sætter sine spor i tallene.