EjendomsWatch

Pensionskasser vil smide 120 mia. kr. ekstra i alternative investeringer

På grund af det lave renteniveau vil pensionsselskaberne tilsammen satse yderligere 120 mia. kr. på alternative investeringer på fem år, eksempelvis inden for infrastruktur, skriver Børsen.

Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica Pension.

Børsen har foretaget en rundspørge blandt ti af de største pensionsselskaber i Danmark. De har tilsammen ca. 275 mia. kr. placeret i såkaldte alternative investeringer, det kan være vindmøller, kapitalfonde og direkte lån til virksomheder, mod 137 mia. kr. i 2012. De udspurgte selskaber forventer, at de vil placere yderligere 120 mia. kr. i alternative investeringer frem mod 2022.

Jesper Langmack, investeringsdirektør hos Danica Pension, fortæller avisen, at selskabet over de næste fem år vil kaste 27 mia. kr. ekstra i alternative investeringer.

"Det er svært at få et afkast på obligationer, fordi renten er så lav, og vi forventer et væsentligt lavere afkast på aktiemarkedet, så derfor kigger vi mod alternative investeringer, fordi der er mulighed for et større risikojusteret afkast," siger han til Børsen.

Hos Finanstilsynet frygter man, at selskaberne ikke har kompetencerne i orden, fortæller kontorchef Per Plougmand Bærtelsen til Børsen. Tilsynet har derfor nedsat en arbejdsgruppe kun med fokus på alternative investeringer.

ATP-direktør: "Vi har masser af plads til mere infrastruktur"

Pensiondanmark-chef jagter investeringer i infrastruktur

PFA-chef: Vi går forsigtigt til værks med alternative investeringer

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier