EjendomsWatch

Arkitektgruppen og NREP øjner marked for bæredygtige boliger

335 lejligheder bliver nu opført på Amager. Projektet er en del af en samarbejdsaftale, der skal munde ud i omkring 1000 boliger.

Første spadestik til et nyt bæredygtigt boligbyggeri på Strandlodsvej på Amager er nu blevet taget. Byggeriet, der har fået navnet Greensquare Garden, er et joint venture-projekt mellem Arkitektgruppen, som opfører, og den nordiske udbyder af ejendomsfonde Nordic Real Estate Partners, NREP, som bygherre.

Boligbyggeriet, der i alt rummer 29.800 etagemeter fordelt på seks ejendomme, vil bestå af 20 almennyttige boliger og 315 private udlejningslejligheder.

"Med Greensquare Garden fortsætter vi udviklingen af Amager som et attraktivt og spændende boligområde i København. Med en beliggenhed mellem Amager Strandpark og Kløvermarken får de kommende beboere adgang til nogle af de bedste rekreative områder i København samtidig med, at de er meget tæt på city," siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen, i en pressemeddelelse.

Ikke kun en god tanke

På grunden, hvor boligbyggeriet skal opføres, har der tidligere ligget otte lagerbygninger, som nu er nedrevet, men hvor 3000 tons knust tegl og 5.700 tons knust beton vil blive genanvendt i det nye byggeri.

Ifølge Jakob Flymer, investeringschef i NREP, er genanvendelsen af materialerne blot et eksempel på, hvordan bæredygtighed kan tænkes ind i et projekt.

"Bæredygtighed er ikke længere blot en god tanke, men på vej til at blive en del af kerneproduktet. Vi ser i stigende grad, at flere ønsker at være en del af løsningen på de klima- og ressourcemæssige udfordringer, og NREP vil gerne være med til at lede udviklingen mod mere bæredygtige løsninger i branchen," siger Jakob Flymer i en pressemeddelelse.

Første etape af Greensquare Garden forventes klar til indflytning i midten af 2019, og året efter vil hele projektet, der også indeholder 370 kvm erhverv, stå færdigt. Boligbyggeriet er tegnet af Årstiderne Arkitekter, mens ingeniørfirmaet Henry Jensen er rådgiver.

NREP og Arkitektgruppen annoncerede tidligere i år et samarbejde, som skal føre til ca. 1000 boliger i København, hvor de fleste af boligerne bygges i Ørestad på Amager, mens der også skal bygges Teglhusene i Sydhavnen. I alt bygges 104.000 kvm til en samlet estimeret projektværdi af 3,4 mia. kr.

Ejendomsselskaber bygger boliger for 3,4 mia. kr.

Arkitektgruppen og NREP færdiggør karrébyggeri i Ørestad

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier