EjendomsWatch

Aktieudvidelse skal genoplive børsnoteret ejendomsselskab

Når gæld til bestyrelsesmedlemmer er betalt er der små 10 mio. kr. at købe ejendomme for.

Victoria Properties, der for tiden er en tom børsskal, lancerer torsdag den emission, der skal puste liv i selskabet igen.

Selskabet vil sælge 14 mio. aktier for 1 kr. stykket. Det er tre gange så mange aktier, som der findes i selskabet i dag, og emissionen sker da også med fortegningsret for eksisterende aktionærer i forholdet 3 til 1.

Hvis de nuværende ejere ikke dækker det fulde udbud, vil en gruppe på seks aktionærer købe de resterende aktier.

Provenuet skal bruges til fire formål, skriver Victoria Properties i en meddelelse:

"1,65 mio. kr. skal bruges til selskabets løbende drift, herunder at betale revisor og fondsbørsejeren Nasdaq."

"1,1 mio. kr. går til at indfri en gæld over for to medlemmer af bestyrelsen, Christian Seidelin og Frederik Rovsing, der har stillet penge til rådighed."

"Der skal ansættes administrations- og servicepersonale for 1,5 mio. kr."

"Endelig er der en pulje på godt 9,7 mio. kr. til overs til at købe ejendomme for," skriver Victoria Properties.

Victoria Properties investerede hovedsageligt i tyske ejendomme, men blev hårdt ramt af finanskrisen. Efter et mislykket redningsforsøg meddelte selskabet i januar 2013, at man ville afhænde alle sine ejendomme, fordi man ikke kunne få refinansieret sin gæld.

Dengang bestod ejerkredsen blandt andet af Danfoss' bestyrelsesformand, Jørgen Mads Clausen, A.P. Møller-barnebarnet Anette Følsgaard og lensgreve Bendt Wedell.

Nu er der helt andre ejere på banen, herunder Søren Scheibye og administrerende direktør Rasmus Bundgaard, og selskabet planlægger at fokusere på investeringer i danske ejendomme.

Victoria Properties-aktien kostede 6,1 kr. på fondsbørsen onsdag, svarende til en børsværdi på 28 mio. kr.

Victoria Properties forbereder genopstandelse

Victoria Properties vil hente nye penge og investere i danske ejendomme

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier