EjendomsWatch

Olav de Linde realiserer ni år gammel plan på Aarhus Ø

Ejendomsinvestoren barberer toppen af planerne for projekt ved havnefronten med boliger og erhverv. Dermed kan han komme i gang med at udvikle grund, som blev købt i 2008 og siden har måttet ændre planer.

Ship-byggeriet får 204 ejerlejligheder til priser fra ca. 2 mio. kr. og op til ca. 15 mio. kr.

Den Aarhus-baserede ejendomsinvestor og -udvikler Olav de Linde går nu i gang med at udvikle projektet Ship på Aarhus Ø på en grund, som han erhvervede i 2008. Det skriver JP Aarhus. Onsdag i sidste uge godkendte Aarhus Byråd lokalplanen for området, og dermed har bygherre Olav de Linde omsider fået grønt lys til at komme i gang med at bygge 204 ejerlejligheder og 3500 kvm erhvervslokaler.

Den første plan om at bygge i syv etager mødte stor modstand hos naboerne i Z-huset, der havde købt lejligheder i tiltro til, at Ship-byggeriet kun blev fem etager højt, som den tidligere lokalplan foreskrev. Sådan er det blevet, og over for JP Aarhus beskriver Olav de Linde hele processen som "spændende og udfordrende".

"Det er vel noget med, at når vi er de sidste, der bygger i et område, så er der flyttet mange ind, som har en holdning til det. Men det er jo den demokratiske proces, der er, og den indordner vi os under," siger Olav de Linde til JP Aarhus og bedyrer, at "beliggenheden fås ikke bedre på havnen".

Hans planer på Aarhus Ø går helt tilbage til 2008, da Byggeselskab Olav de Linde købte grunden for at opføre et erhvervsbyggeri. Det lykkedes imidlertid ikke at finde den rette lejer, og derfor gik byggeriet i stå. Det nye Ship-projekt skal står klar i 2020.

Grønt lys til 2500 nye boliger i Aarhus på vej

Sure naboer preller af på Aarhus-matador

Lokal ejendomsmatador misser central Aarhus-ejendom — tilbudspligt kom i vejen

Forsiden lige nu

PFA løfter mål for boligsatsning med et milliardbeløb

Pensionsselskabet er på vej til at indfri sit mål om en boligportefølje på fire mia. kr. Over for EjendomsWatch sætter PFA-direktør nu et nyt mål og løfter samtidig sløret for de provinsbyer, PFA vil foretage de næste boliginvesteringer, hvoraf de første er lige på trapperne.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer nedenfor en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, hvor især Aarhus, men også Odense tiltrak sig opmærksomhed, og hvor splittelsen i den almene boligkæmpe Lejerbo nåede nye højder.

"Afgørende for succes er nem adgang til internationale kunder"

JULESERIE: Frem mod jul og nytår har EjendomsWatch bedt nogle af ejendomsbranchens interessante profiler forholde sig til det år, der snart er gået, og det nye år, som venter. I dag svarer Jeppe Schønfeld, adm. direktør hos erhvervsmægleren Colliers International Danmark.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier