EjendomsWatch

Konkursramt andelsforening solgt for 1,7 mia. kr.

Heimstaden Danmark køber Hostrups Have i København. Nykredit kan tilbageføre 750 mio. kr., men taber 250 mio. kr.

Den svenske ejendomsinvestor Heimstaden køber gennem sit danske datterselskab ejendommene i den konkursramte andelsforening Hostrups Have i København, oplyser Nykredit og Heimstaden.

Købet sker efter at flere investorer har vist interesseret for ejendommene, der tilsammen rummer 678 boliglejemål og 47 erhvervslejemål.

"Køber er Heimstaden Danmark, der betaler 1.690 mio. kr. for ejendommene," skriver Nykredit.

Medie: Budkrig om konkursramte Hostrup Have

"Jeg er glad for, at Heimstaden har fået mulighed for at købe Hostrups Have. Vi ser frem til efter sommer at overtage og dermed påbegynde udviklingen af ejendommene og området omkring," siger Magnus Nordholm, viceadm. direktør i Heimstaden, i en børsmeddelelse.

Handlen får også stor betydning for Nykredit:

"Nykredit er hovedkreditor i konkursboet og kan på baggrund af salgsaftalen tilbageføre nedskrivninger og værdiregulere positivt for samlet ca. 750 mio. kr. Det forbedrer Nykredit Banks resultat før skat i 2017 med samme beløb. Tilbageførslen og værdireguleringen vil blive indregnet i Nykredit-koncernens halvårsrapporter for 2017," skriver Nykredit Bank.

Nykredit Bank havde før salget nedskrevet og værdireguleret negativt for samlet ca. 1 mia. kr. på sit engagementet i Andelsboligforeningen Hostrups Have.

"De resterende ca. 250 mio. kr. anses nu for at være endeligt tabt," skriver banken.

Bankdirektør Henrik Rasmussen udtaler:

"Vi er tilfredse med prisen, men fortsat ærgerlige over, at denne sag endte med en konkurs. For Nykredits vedkommende betragter vi nu sagen som afsluttet."

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier