En del af
ANNONCE

Britisk ejendomsinvestor vil bygge outlet-center i Billund

Sammen med Parken-koncernen vil investoren opføre op mod 20.000 kvm shoppingcenter på grund, der ligger i forbindelse med feriecenteret Lalandia.

EDW Lalandia Billund.jpg
Foto: /ritzau/Anders Brohus

Feriecentret Lalandia Billund, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, har indgået en aftale med Resolution Property om opførelse af et butikscenter i Billund, som Lalandia efterfølgende vil eje 10 pct. af.

De resterende 90 pct. vil være ejet af Resolution Property, der et London-baseret ejendomsinvesteringsselskab med fokus på investeringsejendomme i Europa, herunder med særlig ekspertise indenfor butikscentre og outlet-centre.

Det fremgår af en meddelelse tirsdag formiddag.

Aftalen indebærer, at de to parter stifter et fælles selskab kaldet Billund Designer Outlet, som skal stå for opførelsen af outletcentret, der skal opføres lige ved siden af Lalandia.

Når udlejningen i det kommende center har nået et passende niveau, vil Billund Designer Outlet købe den nødvendige jord til opførelsen fra Lalandia, fremgår det.

Centret vil blive opført i to faser. Første fase udgør 12.000 kvm butiksareal, mens anden fase udgør 8000 kvm. Samtidig afættes der plads til restauranter og caféer, fremgår det af meddelelsen.

"Opfyldelse af betingelserne i aftalen forventes at ske i 2018, hvorfor aftalen ikke vil have nogen resultatmæssig effekt i 2017. Såfremt betingelserne opfyldes, forventes aftalen at bidrage positivt til Lalandias resultat før skat med cirka 20 mio. kr. i henholdsvis 2018 og 2020," skriver Parken Sport & Entertainment.

Resolution Property har eksisteret siden 1998 og har bl.a. opbygget en portefølje af butiks- og outletcentre i Sverige.

Parken barsler med "Lalandia 3" og jysk outlet-center

Danskere tager outlet-centre til sig

Ringsted Outlet vil være endnu større