EjendomsWatch

Transportminister åbner op for ny Øresundstunnel

Både i Sverige og Danmark åbner infrastrukturministrene op for muligheden for at etablere en tunnel mellem Helsingør og Helsingborg.

Den danske transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil kigge nærmere på mulighederne for at etablere en Øresundstunnel mellem Helsingør og Helsingborg.

Det skriver han i et skriftligt svar til Børsen.

"Regeringen vil gerne undersøge mulighederne for at brugerfinansiere nye infrastrukturprojekter, og en fast HH-forbindelse er et projekt, man kan overveje at undersøge nærmere, hvis svenskerne ønsker det," lyder det fra Ole Birk Olesen i svaret.

Det glæder den svenske infrastrukturminister, Anna Johansson, der også gerne vil se på muligheden for en ny Øresundsforbindelse.

Er politikerne på begge sider af sundet parate til at tage skridtet videre, står Industriens Pension, PFA og den svenske entreprenørkoncern Skanska klar til at smide milliarder efter en ny tunnel til Sverige, der ifølge interesseorganisationen HH-gruppen er estimeret til at koste 34 mia. kr.

Forsiden lige nu

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er tilbage på det danske ejendomsmarked med en trecifret millioninvestering. Den markerer startskuddet til en opkøbsoffensiv, der vil blive yderligere synlig de kommende måneder, siger nordisk direktør i et interview med EjendomsWatch. Dansk partner med branchefolk ombord har været rådgiver.

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier