EjendomsWatch

Pensionskasse vil investere op mod to mia. kr. i provinsboliger

Pensionsselskabet PFA satser fremover på boliginvesteringer i de mindre provinsbyer i stedet for København og Aarhus, hvor man oplever hård konkurrence og stigende priser.

Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme.

København og Aarhus har længe været de foretrukne byer for ejendomsinvestorer, og det har givet hård konkurrence, stigende priser og faldende forretning. Derfor vil pensionsselskabet PFA fremover investere op mod 2 mia. kr. i boliger i mindre byer rundt omkring i Danmark.

Det skriver Finans.

Ejendomsselskab sværger til hovedstaden: Det er både svært og dyrt

Pensionskasse indleder offensiv inden for boligejendomme

Pensionskasser: Provinsbyer i vækst slår København og Aarhus på afkast

"Hidtil har vores udfordring været, at vi kan leje nybyggeri ud for 1.500-1.600 kr. pr. kvm i København og Aarhus, men for under 1.000 kr. pr. kvm udenfor. Men nu ser vi, priserne begynder at give sig i de større byer rundt om i landet. Derfor forfølger vi da også nu en benhård investeringsstrategi udenfor de to største byer," siger Michael Bruhn, direktør for PFA Ejendomme til Finans.

"Investorerne går i stigende grad uden for København"

PFA har fået Institut for Fremtidsforskning til at inddele godt 35 provinsbyer i tre kategorier, henholdsvis 1, 2 og 3 alt, hvor man vil starte med at investere i kategori 1. Pensionsselskabet vil ikke oplyse hele listen til mediet, men fortæller at det blandt andet kan være Roskilde, Aalborg eller Esbjerg.

Udviklingsprojekt i Roskilde går efter en værdi på 4-5 mia. kr.

Roskilde: Provinskommuner glemmer at markedsføre sig på Mipim-messen

Vokseværk i Aalborg trækker flere og flere investorer til

Michael Bruhn fortæller til mediet, at der skal være "vækstpotentiale" i byerne. Det duer ikke at investere i boliger, hvis folk overordnet set flytter fra byen. Her kan eksempelvis udflyttelsen af offentlige styrelser gøre en by til et godt sted at sætte sine penge, da lokale arbejdspladser kan medføre behov for lokale boliger.

Køge vender ansigtet mod vandet

Pensiondanmark køber sin syvende retsbygning

PFA vil hjælpe sine kunder med lejeboliger

Forsiden lige nu

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er tilbage på det danske ejendomsmarked med en trecifret millioninvestering. Den markerer startskuddet til en opkøbsoffensiv, der vil blive yderligere synlig de kommende måneder, siger nordisk direktør i et interview med EjendomsWatch. Dansk partner med branchefolk ombord har været rådgiver.

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

Med en beslutning om at nedskrive værdier for i alt 405 mio. kr. baner TK Development vej for, at det tabsgivende butikscenter Sillebroen i Frederikssund kan få ny ejer. Den hidtidige værdi har langt fra stået mål med omsætningen. Over for EjendomsWatch uddyber TK's bestyrelsesformand nedskrivningen og beskriver en ny direktørs opgave.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier