ANNONCE

Rift om at bruge Vækstfonden til at finansiere ejendomme

Statens finansieringsfond træder i stedet for banker og realkredit, når lager-, kontor- og produktionsejendomme uden for de største byer skal finansieres.

EDW Ringe Sygehus.jpg
Foto: Freja Ejendomme

Vækstfonden oplever stor efterspørgsel på lån til finansiering af erhvervsejendomme uden for de større byer. Godt 50 små og mellemstore virksomheder fik lån til ejendomsfinansiering for over 230 mio. kr. i 2016, og efterspørgslen er fortsat høj, meddeler Erhvervsministeriet.

Baggrunden er, at mange små og mellemstore virksomheder oplever, at det kan være vanskeligt at finansiere ejendomme til eksempelvis lager, kontor og produktion, hvis virksomheden ligger uden for de større byer. Derfor søger mange af virksomhederne alternativ finansiering hos Vækstfonden.

"Det er positivt, at Vækstfonden – også uden for de store byer - har mulighed for at træde til med lån, som er for risikable for banker og realkreditinstitutter, men hvor virksomhedernes projekter i øvrigt ser fornuftige ud. Det er vigtigt for samfundet, at virksomheder har mulighed for at slå sig ned i hele landet, så de kan holde på og skabe arbejdspladser også uden for de store byer," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i meddelelsen.

I 2016 fik knap 50 små og mellemstore virksomheder over hele landet lån til ejendomsfinansiering fra Vækstfonden for over 230 mio. kroner, og efterspørgslen er fortsat ind i 2017.

Vækstfonden har mulighed for at tage en større risiko end banker og realkreditinstitutter, og fondens lån kan dermed fungere som løftestang til, at finansieringen falder på plads, påpeger fonden.

”Penge- og realkreditinstitutters forretningsmodel betyder, at de typisk kigger på belåningsværdien og på, hvilke alternative anvendelsesmuligheder den givne ejendom har, i fald det bliver nødvendigt at afhænde den. Ligger ejendommen i et område med få virksomheder, har det stor indflydelse på lånemulighederne. I Vækstfonden har vi mulighed for at løbe en lidt større risiko, og derfor fokuserer vi på virksomhedens samlede gældsserviceringsevne og ikke isoleret på ejendommen. Dermed kan vi finansiere nogle af de ejendomsinvesteringer, der ellers har svært ved at lykkes," siger Jens Mølby, udlånsdirektør i Vækstfonden, i meddelelsen.

Pensionskasser: Provinsbyer i vækst slår København og Aarhus på afkast

"Investorerne går i stigende grad uden for København"

Pensiondanmark kigger mod provinsen

Ejendomsselskab sværger til hovedstaden: Det er både svært og dyrt

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Investorer

En New York-matadors bekendelser

EDW Scott Rechler RXR Realty.jpg

Scott Rechler har efter finanskrisen været en af de mest aktive ejendomsinvestorerer i USA's største ejendomsmarked. EjendomsWatch mødte ham i New York til en snak om hans forretningsmodel, som danske Industriens Pension har tjent godt på at investere milliarder i — og om at følge efter den danske arkitekt Bjarke Ingels.

Forsiden lige nu

En New York-matadors bekendelser

EDW Scott Rechler RXR Realty.jpg

Scott Rechler har efter finanskrisen været en af de mest aktive ejendomsinvestorerer i USA's største ejendomsmarked. EjendomsWatch mødte ham i New York til en snak om hans forretningsmodel, som danske Industriens Pension har tjent godt på at investere milliarder i — og om at følge efter den danske arkitekt Bjarke Ingels.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EJW Kuglegården Mogens de Linde.PNG

Byggeplaner på Holmen i København og en dansk pensionskasse, der tjener gode penge på skyskrabere i New York, var nogle af de historier, som abonnenter på EjendomsWatch kunne læse i den forløbne uge. Også NREP's ny ejendomsfond på 8 mia. kr. trak overskrifter.

Niras jagter vækst efter fusion med lillebror

EDW Carsten Toft Boesen Niras.jpg

Danmarks tredjestørste ingeniørvirksomhed Niras har efter fusionen med Alectia rundet en omsætning på 2 mia. kroner, men det er ikke nok. Niras skal nu være endnu større, for det er nødvendigt for at tiltrække kunder og medarbejdere, mener topchefen.

Arp-Hansen bygger hotel på 10 etager

EJW Wakeup Copenhagen - CHRISTENSEN NIELS.jpg

En af Danmarks helt store hotelkæder skal være større. Det sker med et nyt hotel i København, der føjer 585 værelser med central beliggenhed til kapaciteten, der i forvejen tæller 11 hoteller i byen.