EjendomsWatch

Ejendomsinvestorer kan blive hårdt ramt af ny lov

Et lovforslag, der skal stoppe skattetænkning i kommanditselskaber, risikerer at begrænse ejendomsinvestorers muligheder for at lave forbedringer på deres bygninger, vurderer rådgiver over for Børsen.

Et nyt lovforslag var egentlig sat i verden for at stoppe kommanditselskaber i at lave investeringer i for eksempel sol, vind og ejendomme for at slippe for at betale topskat, men forslaget ser også ud til at ramme ejendomsinvestorer hårdt.

Ifølge Børsen har regeringen fremsat et lovforslag, der skal stoppe skattemanøvren, hvor man investerer i kommanditselskaber for at få skattefradrag. Men ifølge Michael M. Jørgensen, der er asset manager og lever at at rådgive om ejendomsinvesteringer gennem denne type selskaber, risikerer lovforslaget at give en utilsigtet konsekvens, der gør det sværere for investorer at tage aktivt ansvar.

"Hvis man har en ejendom, man håndterer aktivt som investor, vil man engang imellem have brug for at investere i ejendommen. Det kan for eksempel være, at man vil lave en ombygning eller en tilbygning. De nye regler betyder, at man ikke længere vil kunne få et fradrag for at geninvestere," siger han til mediet og medgiver, at han er kritisk over for mange af de projekter, som er udbudt gennem kommanditselskaber.

Økonomisk rådgiver Peter Christensen fra Uvildige.dk mener lige som Michael M. Jørgensen, at nye regler som disse kan have betydning for den pris, investorer er villige til at betale for et projekt. Samtidig tror han dog, at reglerne kan skille fårene fra bukkene, så skattespekulanterne falder fra og dem, der vil investere for afkast, stadig står tilbage. Lovforslaget er i høring frem til 19. januar.

Regeringsindgreb skærper investeringslyst i ejendomme

Lovforslag ændrer skattevilkår for 10-mandsprojekter

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier