EjendomsWatch

Advokat frygter skattesag i byggematadors fond

Der er stor fokus på skatteforhold i forvaltningen af den afdøde byggematador Aage V. Jensens fond, der har base og betaler skat i Liechtenstein. Fondens advokat frygter, at uopmærksomhed kan give en skattesag, skriver Berlingske Business.

Den afdøde byggematador Aage V. Jensens familiefond er beliggende i Liechtenstein, og det er et helt bevidst valg for at minimere skattebetalingen for fonden. Derfor er der stort fokus fra fondsforvalter og advokat Leif skov om at sikre, at fonden ikke må kunne siges at være ledet fra Danmark.

Det skriver Berlingske Business med henvisning til fortrolige dokumenter, mediet har set.

"Det er vigtigt, at der er et flertal af bestyrelsesmedlemmer uden for Danmark af hensyn til at undgå dansk beskatning af fonden. Vi har for nylig opnået godkendelse i Liechtenstein af, at fonden alene skal betale 1.200 CHT (schweizerfranc svarende til godt 8.000 kr., red.) årligt i skat, og det bør sikres, dette ikke sættes over styr," skriver Leif Skov i en mail til nogle af Aage V. Jensens efterkommere ifølge Berlingske Business.

Over for mediet bekræfter Leif Skov, at der er fokus på, at der ikke må være et overtal af danskere i bestyrelsen, for så er udgangspunktet for Skat, at ledelsen foregår i Danmark. Ifølge dokumenter Berlingske har set, frygter advokaten dog, at fonden kan ende i en offentlig skattesag, hvis nogen glemmer at indberette på donationer på i alt 50 mio. kr., som fonden har udbetalt i løbet af de seneste 30 år.

Til det siger Lars Skov til mediet, at det ikke ville være hans problem, men at han ville være ked af, hvis nogen glemte at indberette donationerne, så det ender med en skattesag for nogle af de involverede.

Danmarks største private jordbesidder kritiseres for inhabilitet

Advokat tager til genmæle mod artikel om hemmelig familiefond

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier