ANNONCE

Skub i erhvervsejendomme i Vejle

Den 4300 kvm store, tidligere Devi-bygning ud mod Fredericiavej har fået ny ejer efter at have stået tom i otte år.

EDW Vejle Bølgen Luftfoto.jpg

En køretur op ad Fredericiavej i Vinding i det sydøstlige Vejle var for tre-fire år siden en trist oplevelse, da en række erhvervsejendomme stod tomme efter finanskrisens hærgen. Men nu er der kommet lys i mange af ejendommene i Vindings erhvervsområde, og snart vil også en af de mere markante bygninger ud mod Fredericia få nyt liv. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Oprindeligt havde Devi A/ S, der var specialist indenfor elektrisk gulvvarme, hjemme i den 4300 kvm store erhvervsejendom, der ligger på Bødkervej 8. Nu er det lykkedes Colliers International at finde en køber, der overtog ejendommen 1. marts.

"Vi har haft bygningen til salg det seneste halvandet års tid, men bygningen har stået tom og har været til salg de sidste syv-otte år. Derfor er det en ejendom, der i dag er en lille smule forpjusket i den forstand, at den ikke er blevet vedligeholdt de senere år. Men det er lykkedes at finde en køber," siger erhvervsmægler Ole Vestergaard til Vejle Amts Folkeblad.

Danica sælger kontorejendom i Vejle

Sælger er den tidligere Devi-ejer Alfred Bjørn Christensen, men erhvervsmægleren kan ikke oplyse, hvem køber er. Den nye ejer af ejendommen ønsker endnu ikke at afsløre sine planer for bygningen, og derfor kan Ole Vestergaard ikke sætte navn på vedkommende. Ifølge ham er der tale om en lokal ejendomsinvestor, der forventer at få den lejet ud i løbet af kort tid.

Ejendommen er opført i betonelementer og består af en cirka 2000 kvadratmeter stor lavloftet hal, cirka 1300 kvm højloftet hal samt omkring 1000 kvm, der kan benyttes til kontor og udstilling. Den var ved første mægler udbudt til 15,5 mio. kr., mens Colliers satte et prismærke på 10,5 millioner kroner for halvandet år siden. Køberen har dog fået et afslag i prisen.

Bygningen blev opført i 1987 og har nu skiftet ejer for fjerde gang. I 1993 skiftede den første gang ejer til en pris af 18,77 mio. kr. I 1998 blev den solgt for 12 mio. I 2005 var den steget yderligere 2 mio. kr. ved salget, mens den seneste ejendomsvurdering ligger på 12,9 mio. kr.

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Investorer

Test din Ejendoms-IQ

ejendom

Har du fulgt ordentligt med i den professionelle ejendomsbranche i den seneste uge? Prøv vores ugentlige quiz og vind et Apple Watch.

Nordea bag ny fond rettet mod ejendomsudviklere i pengenød

Nordea Liv & Pension Anders Schelde II.jpg

Danskledede Kinnerton skal styre ny investeringsfond med Nordea Liv & Pension som storinvestor. "Vi tror ikke, ejendomsmarkedet vil køle af de første par år," lyder vurderingen. Developer-direktør spår det nye tilbud gode muligheder.

Forsiden lige nu

"Både rige og fattige har godt af at bo tæt på hinanden"

EJW Bent Madsen BL Danmarks Almene Boliger.jpg

Han fremhæver dem gerne. De positive tal. De mange gode historier, man ikke hører; om faldende kriminalitet, stigende karaktersnit og øget beskæftigelse i udsatte boligområder. Om alle de penge samfundet sparer. I dette portræt fortæller Bent Madsen, direktør for Danmarks Almene Boliger, om sin store drivkraft — og om hvorfor han i hvert fald ikke vil kaldes socialdemokrat.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

Nedenfor bringer EjendomsWatch en oversigt over de bedste historier i den forløbne uge. Læsere med abonnement har bl.a. kunnet læse om flere store ejendomstransaktioner, hvor både en udlandsdansker, en dansk pensionskasse og Danske Bank har spillet en rolle. Flere interessante jobskifter har også præget uden, bl.a. hos Sadolin & Albæk og ATP.

Her er listen over Danske Banks 76 frasolgte ejendomme i Danmark

Danske Bank.jpg

Med en pris i underkanten af 800 mio. kr. solgte Danske Bank i sidste måned 76 primært domicilejendomme over hele landet. Hverken køber eller sælger ville dengang oplyse præcist hvilke ejendomme, der indgik i handlen. Nu bringer EjendomsWatch listen. (Opdateret)