En del af
ANNONCE

Kolding sætter fut i fyrværkeri-grund

Ejendomsudvikler vil bygge boliger i området, hvor N. P. Johnsens Fyrværkerifabrik eksploderede i 2004.

EDW Seest Kolding Fyrværkeri Brand.jpg
Flere end 10 mennesker kom til skade, da to kraftige eksplosioner rystede Koldingforstaden Seest den 3. november 2004. En brand i N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik udviklede sig med høje flammer og mange mindre eksplosioner, og stedet blev erklæret katastrofeområde. | Foto: Uffe Kongsted/Polfoto

Pierre Ejendomme vil bygge 16 klyngehuse på 112-130 kvm. Byggeriet skal opfylde Kolding Kommunes klimakrav for at få del i en kommunal "klimabonus" på 25.000 kr. for hver bolig. Det skriver JydskeVestkysten.

Kommunen udbød to storparceller i området i begyndelsen af året, men ingen slog til. Men nu er Pierre Legarth, adm. direktør i Pierre Ejendomme, blevet fristet og har købt den mindste parcel på 7500 kvm. Han fortæller til JydskeVestkysten, at han også er interesseret i den anden grund på 15.000 kvm, men afventer i første omgang udviklingen i Seest. I forvejen er det almennyttige boligselskab Lejerbo tæt på at gå i gang med byggeriet af 35 lejeboliger og et fælleshus i området.

"Det er et ar på den måde, at vi i over ti år har ventet på, at der skulle ske noget i området. Nu får vi så både almennyttige boliger, hvor der er byggestart i år, og nu de her private boliger. Det betyder meget, at der nu kommer leg i området. Det betyder meget for mange i området, men også for Koldings identitet," siger borgmester Jørn Pedersen (V) til JydskeVestkysten.

Pierre Ejendommen har indgået en aftale med Kolding Kommune, hvor hver boligenhed koster 250.000 kr. Som udgangspunkt er der 10 boligenheder på arealet på 7500 kvadratmeter. Ejendomsselskabet vil nu søge om at udvide antallet af boliger med yderligere fem eller seks. Pierre Ejendomme står selv for byggeriet og sender opgaverne ud i fagentrepriser.

Pierre Legarth, har bl.a. opbygget sin formue gennem autolakeringskæden Pierre.dk, hvor majoriteten i 2010 blev solgt til Maj Invest Equity.

Kolding-matator satser på private boliger

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Investorer

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Forsiden lige nu

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

To ejendomshandler i milliardklassen — og interviews med folkene omkring — var blandt tilbuddene til abonnenter på EjendomsWatch i den forløbne uge, hvor Danmark uden for København for alvor oplevede en øget investorinteresse. Og så bøjede politikerne i København sig for folkestemningen omkring boliger i Ørestad.

Direktør i Aarhus Letbane kendte til fejl og mangler

EJW Claus Rehfeld Moshoej 2 Aarhus Letbane.jpg

Det har igennem længere tid stået klar for direktøren i Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, at der var fejl og mangler ved letbanen. "Jeg havde håbet og forventet, at vi kunne få lov at køre med nogle skærpede vilkår," lyder det fra direktøren.