ANNONCE

ATP går i dybden med sine ejendomsinvesteringer

Pensionsselskabet har ifølge topchefen sin egen metode, når risiciene ved direkte og alternative investeringer vurderes.

Carsten Stendevad 06.jpg
Carsten Stendevad, adm. direktør i ATP. | Foto: CARSTEN BUNDGAARD

Når man bevæger sig væk fra likvide investeringer, så er den store risiko, at man reelt set ikke helt ved, hvilken risiko man sidder med. Hos pensionsselskabet ATP har man derfor en helt særlig opskrift på, hvordan de vurderer risiciene ved investeringerne. Det forklarer adm. direktør Carsten Stendevad til Børsen.

Fordi risiciene på de direkte og alternative investeringer er anderledes end ved investeringer i børsnoterede værdipapirer, definerer ATP ikke deres ejendomme som ejendomme, når risikoen skal vurderes. I stedet er huslejen i en ejendom udtryk for eksponering til en rente.

Inflationsrisikoen afhænger af, om der er inflationsjustering i kontrakten, så huslejen kan hæves, hvis inflationen stiger. Når lejeren flytter fra lejemålet, skal de ramme markedet igen, og det afhænger af konjunkturerne, som kan gå op og ned.

"Til sidst i og med at det er illikvidt, er der illikviditetspræmie. Så i bund og grund prøver vi at åbne investeringerne op, pakke alle aktiver ud, og så se nede i posen," siger Carsten Stendevad til Børsen.

ATP satser mere på direkte ejerskab af ejendomme

ATP køber to hoteller i London

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Investorer

Test din Ejendoms-IQ

EDW Ejendomme Bygninger Strøget København 2.jpg

Har du fulgt ordentligt med i den professionelle ejendomsbranche i den seneste uge? Prøv vores ugentlige quiz og vind en iPad Mini.

Jysk ejendomsselskab erklæret konkurs

dommer.JPG

Aarhusiansk ejendomsselskab har efter en årrække med pengeproblemer og negativ egenkapital drejet nøglen om. Kreditorer er indforstået med det, siger kurator til EjendomWatch.

Forsiden lige nu

"Alt er jo til salg for den rette pris, som man siger"

EJW Colliers Hans Vestergaard.jpg

Erhvervsmægler Hans Vestergaard har solgt den sidste del af sit livsværk til Colliers International. I dette interview med EjendomsWatch fortæller han om de milepæle, der er nået, og at det aldrig har været kedeligt trods rekorder i både over- og underskud. Og så er han er stolt over, at sønnike er gået ind i branchen.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Aarhus Gågade Strøget Butikker.jpg

Aarhus, Odense og Vejle trak flere overskrifter til ejendomsmarkedet i den forløbne uge, hvor også den internationale ejendomsinvestor Hines etablerede sig i København gennem en portefølje på fem strøgejendomme.

Test din Ejendoms-IQ

EDW Ejendomme Bygninger Strøget København 2.jpg

Har du fulgt ordentligt med i den professionelle ejendomsbranche i den seneste uge? Prøv vores ugentlige quiz og vind en iPad Mini.