EjendomsWatch

ATP går i dybden med sine ejendomsinvesteringer

Pensionsselskabet har ifølge topchefen sin egen metode, når risiciene ved direkte og alternative investeringer vurderes.

Carsten Stendevad, adm. direktør i ATP.

Når man bevæger sig væk fra likvide investeringer, så er den store risiko, at man reelt set ikke helt ved, hvilken risiko man sidder med. Hos pensionsselskabet ATP har man derfor en helt særlig opskrift på, hvordan de vurderer risiciene ved investeringerne. Det forklarer adm. direktør Carsten Stendevad til Børsen.

Fordi risiciene på de direkte og alternative investeringer er anderledes end ved investeringer i børsnoterede værdipapirer, definerer ATP ikke deres ejendomme som ejendomme, når risikoen skal vurderes. I stedet er huslejen i en ejendom udtryk for eksponering til en rente.

Inflationsrisikoen afhænger af, om der er inflationsjustering i kontrakten, så huslejen kan hæves, hvis inflationen stiger. Når lejeren flytter fra lejemålet, skal de ramme markedet igen, og det afhænger af konjunkturerne, som kan gå op og ned.

"Til sidst i og med at det er illikvidt, er der illikviditetspræmie. Så i bund og grund prøver vi at åbne investeringerne op, pakke alle aktiver ud, og så se nede i posen," siger Carsten Stendevad til Børsen.

ATP satser mere på direkte ejerskab af ejendomme

ATP køber to hoteller i London

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier