En del af
ANNONCE

Rigmand fra Aarhus snubler over indbringende ejendomsprojekt

Boligbyggeri ved Skanderborg Sø fulgte med i aktiekøb i smykkevirksomhed. Projektet kan give en sidegevinst på et tocifret millionbeløb.

EDW Claus Hommelhoff Formuepleje.jpg
Claus Hommelhoff. | Foto: Joachim Ladefoged/Polfoto

Den aarhusianske rigmand Claus Hommelhoff erhvervede sig sidste år 49 pct. af aktierne i smykkevirksomheden Pilgrim, hvor han gennem selskabet CBH købte aktierne for 27 mio. kr. Men han har også en andel i et boligprojekt, som kan vise sig at blive en rigtig god sidegevinst på et tocifret millionbeløb for Claus Hommelhoff, der har tjent gode penge på Formuepleje A/S og byggerier i Aarhus. Det skriver Børsen.

Det drejer sig om et areal ved siden af Pilgrims domicil ud til den mindste af søerne i Skanderborg, Lille Sø, med udsigt til skov og slotskirke og bare et par hundrede meter fra byens hovedgade. Her kan der i det snart færdigudviklede projekt Oven Vande opføres i omegnen af 115 lejligheder. Laban Arkitekter i Silkeborg har for længst lavet et forprojekt, mens detailprojekteringen selvfølgelig afventer den endelige lokalplan.

"Størrelsen af en eventuel gevinst kan vi ikke vide noget om endnu. Dér er CBH’s folk eksperterne. Men vi regner da bestemt med, at boligprojektet kan give ny kapital, der kan investeres i yderligere vækst i Pilgrim. De samlede omkostninger til Oven Vande løber vel op i omkring 250 mio. kr.," siger Pilgrims adm. direktør, Søren Christensen, til Børsen.

Projektet forventes gennemført i etaper i takt med efterspørgslen efter boligerne. Det sker for at mindske investeringens størrelse og styring af likviditeten. Søren Christensen vurderer, at byggeriet kan gå i gang efter nytår, så de første beboere kan flytte ind om et par år. Bestyrelsesformand i Pilgrim Per Lilholt fra Claus Hommelhoffs koncern CBH siger til Børsen, at boligprojektet giver en fin upside i Pilgrim-investeringen, men han vurderer, at upsiden er større i smykkeforretningen end i boligerne ved søen.

Rallykører hælder 3 mia. kr. i København - har appetit på mere

Rig tysk familie køber strøgejendom for 200 mio. kr.

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Investorer

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Forsiden lige nu

Heimstaden efter milliardhandel: Vi er en pålidelig køber

EDW Magnus Nordholm Heimstaden.jpg

Over 1500 boligejendomme uden for København er svenske Heimstadens seneste offensiv i Danmark. Direktør uddyber over for EjendomsWatch milliardhandlen, som er indgået med amerikansk kapitalforvalter, der har dansk partner ombord. Salgsprovenuet forventes geninvesteret.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

To ejendomshandler i milliardklassen — og interviews med folkene omkring — var blandt tilbuddene til abonnenter på EjendomsWatch i den forløbne uge, hvor Danmark uden for København for alvor oplevede en øget investorinteresse. Og så bøjede politikerne i København sig for folkestemningen omkring boliger i Ørestad.

Direktør i Aarhus Letbane kendte til fejl og mangler

EJW Claus Rehfeld Moshoej 2 Aarhus Letbane.jpg

Det har igennem længere tid stået klar for direktøren i Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, at der var fejl og mangler ved letbanen. "Jeg havde håbet og forventet, at vi kunne få lov at køre med nogle skærpede vilkår," lyder det fra direktøren.