EjendomsWatch

Rigmand fra Aarhus snubler over indbringende ejendomsprojekt

Boligbyggeri ved Skanderborg Sø fulgte med i aktiekøb i smykkevirksomhed. Projektet kan give en sidegevinst på et tocifret millionbeløb.

Claus Hommelhoff.

Den aarhusianske rigmand Claus Hommelhoff erhvervede sig sidste år 49 pct. af aktierne i smykkevirksomheden Pilgrim, hvor han gennem selskabet CBH købte aktierne for 27 mio. kr. Men han har også en andel i et boligprojekt, som kan vise sig at blive en rigtig god sidegevinst på et tocifret millionbeløb for Claus Hommelhoff, der har tjent gode penge på Formuepleje A/S og byggerier i Aarhus. Det skriver Børsen.

Det drejer sig om et areal ved siden af Pilgrims domicil ud til den mindste af søerne i Skanderborg, Lille Sø, med udsigt til skov og slotskirke og bare et par hundrede meter fra byens hovedgade. Her kan der i det snart færdigudviklede projekt Oven Vande opføres i omegnen af 115 lejligheder. Laban Arkitekter i Silkeborg har for længst lavet et forprojekt, mens detailprojekteringen selvfølgelig afventer den endelige lokalplan.

"Størrelsen af en eventuel gevinst kan vi ikke vide noget om endnu. Dér er CBH’s folk eksperterne. Men vi regner da bestemt med, at boligprojektet kan give ny kapital, der kan investeres i yderligere vækst i Pilgrim. De samlede omkostninger til Oven Vande løber vel op i omkring 250 mio. kr.," siger Pilgrims adm. direktør, Søren Christensen, til Børsen.

Projektet forventes gennemført i etaper i takt med efterspørgslen efter boligerne. Det sker for at mindske investeringens størrelse og styring af likviditeten. Søren Christensen vurderer, at byggeriet kan gå i gang efter nytår, så de første beboere kan flytte ind om et par år. Bestyrelsesformand i Pilgrim Per Lilholt fra Claus Hommelhoffs koncern CBH siger til Børsen, at boligprojektet giver en fin upside i Pilgrim-investeringen, men han vurderer, at upsiden er større i smykkeforretningen end i boligerne ved søen.

Rallykører hælder 3 mia. kr. i København - har appetit på mere

Rig tysk familie køber strøgejendom for 200 mio. kr.

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier