EjendomsWatch

Mulig svindel med salg af strøg-ejendom for retten

Det er ikke småpenge, det drejer sig om, når en tidligere pantebrevshandler tager plads på anklagebænken i Retten i Odense mandag morgen.

Det er ikke småpenge, det drejer sig om, når den tidligere pantebrevshandler René Müller tager plads på anklagebænken i Retten i Odense mandag morgen.

Bagmandspolitiet, der har rejst sagen, vil have ham dømt for underslæb af særlig grov beskaffenhed, fordi han efter anklagemyndighedens opfattelse stak en fortjeneste på 40 mio. kr. ved salg af pantebreve i egen lomme.

Sagen går tilbage til 2007. Da tilegnede René Müller sig ifølge tiltalen de mange penge i forbindelse med salg af pantebreve, der tilhørte et ejendomsselskab.

I stedet for at sende pengene videre til ejendomsselskabet beholdt han dem selv og brugte en del af dem til at betale privat gæld, mener altså Bagmandspolitiet.

Medie: Tiltalte tjente 55 mio. kr. på ejendom på få dage

Ifølge Jyllands-Posten handler tiltalen om en ejendomshandel på Strøget i København, hvor René Müller tjente 55 mio. kr. på en ejendom på Amagertorv 29, som han kun havde ejet i ganske få dage.

Avisen afslørede i en artikelserie, hvordan en lukket kreds af ejendomsinvestorer i årene op til finanskrisen handlede og byttede ejendomme med hinanden til stadigt stigende priser.

Handlerne blev finansieret af lånevillige banker, men efter Jyllands-Postens afsløringer fik René Müller problemer med at få finansieret handler, som han allerede havde indgået.

Foruden underslæb til 40 mio kr. er den nu 44-årige pantebrevshandler tiltalt for skyldnersvig af særlig grov karakter ved at snyde kreditorerne i et konkursbo for knap en mio kr. René Müller nægter sig skyldig i anklagerne.

"Jeg er meget overrasket og skuffet. Det her lugter af, at man bare skal have nogle syndebukke for finanskrisen, og sagen derfor bare skal køres lige meget hvad," sagde han til Jyllands-Posten, da han sidste år blev tiltalt i sagen.

Der ventes at falde dom i sagen fredag.

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier