EjendomsWatch

Ny investor skyder trecifret millionbeløb i Esbjerg Storcenter

Thylander Gruppen har overtaget 75 pct. af Esbjerg Storcenter, der opruster forud for åbningen af nyt handelsområde i byen.

Esbjerg Storcenter ruster sig til kampen om forbrugernes gunst forud for en helt ny markedssituation på detailhandelsområdet, når Citycenter Broen åbner i midtbyen næste år. Det skriver JydskeVestkysten. Esbjerg Storcenter A/S, som ejer indkøbscentret, har fået ny ejer, idet københavnske Thylander Gruppen har købt 75 pct. af centret. De sidste 25 pct. er fortsat ejet af Købstædernes Forsikring. Thylander Gruppen ønsker ikke oplyser prisen for handlen, men ifølge JydskeVestkystens oplysninger svarer det til en prissætning i omegnen af 300 mio. kr.

Esbjerg Storcenter A/S har i flere år kørt med røde tal, og der har været arbejdet på et salg af centret. I selskabets seneste regnskab hedder det direkte, "at der er betydelig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften." Ikke mindst var belåningen i centret tårnhøj, men den er der nu ryddet op i, oplyser Carsten Viggo Bæk, partner og adm. direktør i Thylander Gruppen, til JydskeVestkysten.

"Det hidtidige ejerskab var ikke hensigtsmæssig, og belåningen var for høj. Der er nu skabt et fundament, hvorfra vi vil forsøge at gøre de rigtige ting og forfølge de muligheder, som viser sig," siger han til JydskeVestkysten.

Thylander Gruppen er etableret i 1986 af forretningsmanden Lars Thylander og investerer i ejendomme i Danmark. Historisk har der været fokus på København, men de senere år er der investeret i hele landet. Thylander Gruppen fokuserer bl.a. på velbeliggende boligudlejningsejendomme i større provinsbyer og forvalter aktuelt ejendomme med et samlet areal på ca. 350.000 kvm og en handelsværdi på ca. 5 mia. kr. Investeringerne sker typisk i såkaldte ejendomsfonde sammen med investorer, der omfatter private og institutionelle investorer som PFA Pension.

Forsiden lige nu

Pensionskasser står klar med milliarder til infrastruktur

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i infrastrukturprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Sadolin & Albæk: Risikoen for en ejendomsboble er ikke-eksisterende

Udviklingen på ejendomsmarkedet har mange ligheder med tiden før finanskrisen — alligevel er der på afgørende vis forskel, siger Sadolin & Albæks adm. direktør. Den fortsatte optimisme på markedet fører til mere spekulativt byggeri, påpeges det hos konkurrenten CBRE.

Her er borgmestrene på plads

Hvem bliver borgmester de næste fire år? Det spørgsmål er allerede besvaret i en lang række kommuner efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier