ANNONCE

Ny investor skyder trecifret millionbeløb i Esbjerg Storcenter

Thylander Gruppen har overtaget 75 pct. af Esbjerg Storcenter, der opruster forud for åbningen af nyt handelsområde i byen.

EDW Esbjerg Storcenter.jpg
Foto: Esbjerg Storcenter

Esbjerg Storcenter ruster sig til kampen om forbrugernes gunst forud for en helt ny markedssituation på detailhandelsområdet, når Citycenter Broen åbner i midtbyen næste år. Det skriver JydskeVestkysten. Esbjerg Storcenter A/S, som ejer indkøbscentret, har fået ny ejer, idet københavnske Thylander Gruppen har købt 75 pct. af centret. De sidste 25 pct. er fortsat ejet af Købstædernes Forsikring. Thylander Gruppen ønsker ikke oplyser prisen for handlen, men ifølge JydskeVestkystens oplysninger svarer det til en prissætning i omegnen af 300 mio. kr.

Esbjerg Storcenter A/S har i flere år kørt med røde tal, og der har været arbejdet på et salg af centret. I selskabets seneste regnskab hedder det direkte, "at der er betydelig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften." Ikke mindst var belåningen i centret tårnhøj, men den er der nu ryddet op i, oplyser Carsten Viggo Bæk, partner og adm. direktør i Thylander Gruppen, til JydskeVestkysten.

"Det hidtidige ejerskab var ikke hensigtsmæssig, og belåningen var for høj. Der er nu skabt et fundament, hvorfra vi vil forsøge at gøre de rigtige ting og forfølge de muligheder, som viser sig," siger han til JydskeVestkysten.

Thylander Gruppen er etableret i 1986 af forretningsmanden Lars Thylander og investerer i ejendomme i Danmark. Historisk har der været fokus på København, men de senere år er der investeret i hele landet. Thylander Gruppen fokuserer bl.a. på velbeliggende boligudlejningsejendomme i større provinsbyer og forvalter aktuelt ejendomme med et samlet areal på ca. 350.000 kvm og en handelsværdi på ca. 5 mia. kr. Investeringerne sker typisk i såkaldte ejendomsfonde sammen med investorer, der omfatter private og institutionelle investorer som PFA Pension.

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Investorer

Test din Ejendoms-IQ

EDW Ejendomme Bygninger Torv København.jpg

Har du fulgt ordentligt med i ejendomsbranchen i den seneste uge? Prøv vores nye quiz og vind et Apple Watch.

Forsiden lige nu

Formuerådgiveren der lod sig lokke

EJW Claus Hommelhoff.jpg

Han ejer måske ikke det halve af Aarhus. Men det er ikke meget galt. Alligevel påstår han, at han ikke har anden agenda med sine ejendomsinvesteringer end at lave nogle gode handler. Han er investor. Ikke ejendomsudvikler. I dette portræt forsøger EjendomsWatch at se verden og især Aarhus gennem Claus Hommelhoffs øjne — og at gennemskue, om der ikke alligevel gemmer sig en vision bag byggeriet.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EJW Postgrunden fra banesiden.jpg

Nedenfor bringer EjendomsWatch et overblik over de bedste historier i den forløbne uge, hvor Danicas milliardprojekt Posten tæt ved Københavns Hovedbanegård kom et vigtigt skridt nærmere.

Test din Ejendoms-IQ

EDW Ejendomme Bygninger Torv København.jpg

Har du fulgt ordentligt med i ejendomsbranchen i den seneste uge? Prøv vores nye quiz og vind et Apple Watch.