ANNONCE

Ny investor skyder trecifret millionbeløb i Esbjerg Storcenter

Thylander Gruppen har overtaget 75 pct. af Esbjerg Storcenter, der opruster forud for åbningen af nyt handelsområde i byen.

EDW Esbjerg Storcenter.jpg
Foto: Esbjerg Storcenter

Esbjerg Storcenter ruster sig til kampen om forbrugernes gunst forud for en helt ny markedssituation på detailhandelsområdet, når Citycenter Broen åbner i midtbyen næste år. Det skriver JydskeVestkysten. Esbjerg Storcenter A/S, som ejer indkøbscentret, har fået ny ejer, idet københavnske Thylander Gruppen har købt 75 pct. af centret. De sidste 25 pct. er fortsat ejet af Købstædernes Forsikring. Thylander Gruppen ønsker ikke oplyser prisen for handlen, men ifølge JydskeVestkystens oplysninger svarer det til en prissætning i omegnen af 300 mio. kr.

Esbjerg Storcenter A/S har i flere år kørt med røde tal, og der har været arbejdet på et salg af centret. I selskabets seneste regnskab hedder det direkte, "at der er betydelig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften." Ikke mindst var belåningen i centret tårnhøj, men den er der nu ryddet op i, oplyser Carsten Viggo Bæk, partner og adm. direktør i Thylander Gruppen, til JydskeVestkysten.

"Det hidtidige ejerskab var ikke hensigtsmæssig, og belåningen var for høj. Der er nu skabt et fundament, hvorfra vi vil forsøge at gøre de rigtige ting og forfølge de muligheder, som viser sig," siger han til JydskeVestkysten.

Thylander Gruppen er etableret i 1986 af forretningsmanden Lars Thylander og investerer i ejendomme i Danmark. Historisk har der været fokus på København, men de senere år er der investeret i hele landet. Thylander Gruppen fokuserer bl.a. på velbeliggende boligudlejningsejendomme i større provinsbyer og forvalter aktuelt ejendomme med et samlet areal på ca. 350.000 kvm og en handelsværdi på ca. 5 mia. kr. Investeringerne sker typisk i såkaldte ejendomsfonde sammen med investorer, der omfatter private og institutionelle investorer som PFA Pension.

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Investorer

Familieejet storcenter lander rekordresultat

EJW Rødovre Centrum visualisering.jpg

Danmarks ældste indkøbscenter med mursten for snart tre mia. kr. skruede op for indtjeningen i 2016 og venter øget fremgang i 2017 og det næste par år — selv om konkurrent snart åbner i nærheden.

"Vi har sat en ære i arbejdet, og gnisten er der stadig"

EJW HD Ejendomme 3

Medarbejderne i fynske HD Ejendomme fik fredag at vide, at virksomheden med ejendomme for 4 mia. kr. slipper fri af bankernes jerngreb gennem syv år. EjendomsWatch var til stede og glæden var tydelig. Nu håber de ansatte, at frasalg og reduktion af forretningen afløses af tilkøb og nyansættelser.

Forsiden lige nu

Familieejet storcenter lander rekordresultat

EJW Rødovre Centrum visualisering.jpg

Danmarks ældste indkøbscenter med mursten for snart tre mia. kr. skruede op for indtjeningen i 2016 og venter øget fremgang i 2017 og det næste par år — selv om konkurrent snart åbner i nærheden.

Syv års dødvande forbi: Banker slipper af med ejendomme for 4 mia. kr.

EJW Lars Jensen Finansiel Stabilitet.jpg

Siden 2009 har et af landets dengang største ejendomsselskaber, HD Ejendomme på Fyn, været holdt i et jerngreb af op mod 20 banker. En ny investor vil nu udvikle virksomheden samtidig med, at ingen taber penge. Tålmodigheden har direkte afværget flere bankkrak, siger manden med ansvaret for at nå en løsning til EjendomsWatch.

Colliers venter flere sale and lease back-handler i år

EJW Jeppe Schoenfeld Colliers International.jpg

Sale and lease back-transaktioner forventes at få en andel af transaktionsværdien på op til 15 pct. i 2017, viser ny rapport. Det er en stigning på fem procentpoint fra sidste år, og årsagen skal bl.a. findes i det gunstige marked.