ANNONCE

Knockoutet ejendomsinvestor: Jeg er ikke bitter trods konkurs

Den fallerede rigmand, ejendomsinvestor og eksbokser Hans-Henrik Palm oplevede i 2008 at tabe 200 mio. kr. på en weekend. I dag er han i gang igen via et selskab ejet af datteren Louise Dahl Palm, skriver Børsen

EJW Hans-Henrik Palm.jpg
Foto: Polfoto/Nikolaj Svennevig

Trods en konkurs og en gæld til kreditorerne på omkring 300 mio. kr. nægter den tidligere rigmand og ejendomsinvestor Hans-Henrik Palm at slå sig ud. Det gælder om at se fremad, siger han i et interview med Børsen Pleasure torsdag.

"Havde man holdt hestene og tingene i gang, havde vi kunnet redde tingene over nogle år. Men det kan vi ikke bruge til noget. Det er vigtigt for mig, at det ikke fremstår, som om jeg er bitter, ærgerlig eller noget i den retning, for det er jeg ikke, når jeg mærker efter i mit eget liv," siger han til Børsen.

Schweizerfranc kostede dyrt

På papiret var han ellers god for flere hundrede millioner kroner, men nedturen fik for alvor fart, da han i 2008 oplevede at tabe 200 mio. kr. på en weekend.

"Som min revisor siger: Fra om fredagen og til Lehman Brothers krakkede om mandagen, der mistede jeg 200 mio. kr. Da schweizerfrancen skrider, skrider fundamentet under hele biksen. Hvorfor tog jeg så store lån i den valuta? Når du stort set har ramt alle numre i ti år, så er der bare lige en mere, du skal over. Og det blev så schweizerfrancen for mig. Filmen knækkede, da Lehman knækkede, og så løb jeg langsomt tør for likviditet," siger den 59-årige Hans-Henrik Palm.

I dag er han økonomisk på benene igen gennem selskabet LDP Trading, der er ejet af hans datter, og hvor han har titel af direktør.

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch gratis
Mest læste Investorer

Test din Ejendoms-IQ

ejendom

Har du fulgt ordentligt med i den professionelle ejendomsbranche i den seneste uge? Prøv vores ugentlige quiz og vind et Apple Watch.

Nordea bag ny fond rettet mod ejendomsudviklere i pengenød

Nordea Liv & Pension Anders Schelde II.jpg

Danskledede Kinnerton skal styre ny investeringsfond med Nordea Liv & Pension som storinvestor. "Vi tror ikke, ejendomsmarkedet vil køle af de første par år," lyder vurderingen. Developer-direktør spår det nye tilbud gode muligheder.

Forsiden lige nu

"Både rige og fattige har godt af at bo tæt på hinanden"

EJW Bent Madsen BL Danmarks Almene Boliger.jpg

Han fremhæver dem gerne. De positive tal. De mange gode historier, man ikke hører; om faldende kriminalitet, stigende karaktersnit og øget beskæftigelse i udsatte boligområder. Om alle de penge samfundet sparer. I dette portræt fortæller Bent Madsen, direktør for Danmarks Almene Boliger, om sin store drivkraft — og om hvorfor han i hvert fald ikke vil kaldes socialdemokrat.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EDW Københavns Ejendomme Alectia København Skyline.jpg

Nedenfor bringer EjendomsWatch en oversigt over de bedste historier i den forløbne uge. Læsere med abonnement har bl.a. kunnet læse om flere store ejendomstransaktioner, hvor både en udlandsdansker, en dansk pensionskasse og Danske Bank har spillet en rolle. Flere interessante jobskifter har også præget uden, bl.a. hos Sadolin & Albæk og ATP.

Her er listen over Danske Banks 76 frasolgte ejendomme i Danmark

Danske Bank.jpg

Med en pris i underkanten af 800 mio. kr. solgte Danske Bank i sidste måned 76 primært domicilejendomme over hele landet. Hverken køber eller sælger ville dengang oplyse præcist hvilke ejendomme, der indgik i handlen. Nu bringer EjendomsWatch listen. (Opdateret)