EjendomsWatch

København gemmer stort investeringspotentiale på loftet

Arkitekter, bygherrer og økologer opfordrer Københavns Kommune til at omdanne byens uudnyttede tagetager, der har potentiale til op mod 22.000 boliger. Sagsbehandling er for tung, lyder kritikken.

En kreds af bygherrer, byggevirksomheder, arkitekter og økologer opfordrer nu det københavnske bystyre til en bedre udnyttelse af de titusindvis af kvadratmeter, der gemmer sig under de københavnske tage. Det skriver Politiken.

Kredsen vurderer, at der under hustagene gemmer sig potentiale for 22.000 nye boliger, der kan rumme en fjerdedel af de 100.000 nye borgere, der ventes at slå sig ned i hovedstaden inden for de næste 10-15 år.

"København vokser, og der skal skaffes boliger til titusinder af nye borgere. En god del af de boliger kan etableres ved at ombygge byens uudnyttede tagetager til nye boliger," hedder det i et åbent brev til Københavns Kommune, der er underskrevet af Dansk Byggeri, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Det Økologiske Råd og Drost Fonden.

Ifølge kredsen af underskrivere kan de nye taglejligheder gøres så attraktive, at de kan lejes ud eller sælges til yderst fordelagtige priser, der så igen kan være med til at finansiere en ofte tiltrængt energirenovering af de underliggende boliger i ejendommene.

Kritikken af sløv sagsbehandling er først og fremmest rettet mod Københavns Teknik- og Miljøforvaltning. Her er områdets afgående borgmester, Morten Kabell (EL), umiddelbart stor tilhænger af taglejligheder og vil se på mulighederne for at lempe kravene.

108 forstadsboliger skifter hænder for anden gang i 2017

Fondsejet ejendomsselskab trimmer forretningen

Nyt ejendomsselskab rummer portefølje på over en halv mia. kr.

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier