EjendomsWatch

Central grund i København kommer på markedet

Københavns Kommune sætter Dantes Plads skråt over for Tivoli til salg, hvor der skal bygges parkeringsanlæg. Lige i nærheden er en bolig- og kontorejendom også kommet på markedet.

Beliggenheden er i top, men anvendelsesmulighederne er begrænsede.

Københavns Kommune udbyder Dantes Plads til salg til etablering af underjordisk parkeringsanlæg, skriver kommunen i en pressmeddelelse. Pladsens placering i midten af København forventes at give udfordringer i udviklingsfasen.

"Der må påregnes arkæologiske fund på ejendommen. Arbejder, der forudsættern udgravning i undergrunden, kan medføre påbud om midlertidig standsning af arbejdet i henhold til museumsloven," lyder det i materialet fra Københavns Kommune.

Dantes Plads er på ca. 3.300 kvm, blev omlagt i 2011 og er en del af Metropolzone-projektet Vester Voldgade. I dag er Dantes Plads ligger mellem netop Vester Voldgade og H. C. Andersens Boulevard tæt på Tivoli og Københavns Rådhus og over for Glyptotektet.

Ejendommen er et umatrikuleret offentligt vejareal og er derfor ikke vurderet, men skal efter matrikulering optages til særskilt vurdering, lyder det i materialet fra Københavns Kommune.

Tidligere kontorejendom åbner op for boliger

Også hjørneejendommen Stoltenbergsgade 11 er kommet på markedet. Den ligger på hjørnet ved Bernstorffsgade tæt ved Københavns Hovedbanegård, Tivoli og Kalvebod Brygge.

Ifølge Kommuneplan 2015 er området udlagt til boliger og serviceerhverv. Ejendommen er på samlet 3304 kvm, hvoraf 2712 kvm er bygningsareal og 592 kvm er udnyttet tagetage.

Ejendommen har af Københavns Kommune været anvendt til kontor- og administrationsformål.

Forsiden lige nu

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Lokal ejendomsmatador har for et betydeligt trecifret millionbeløb solgt projekt, hvor de første boliger er taget i brug. Både sælger og mægler melder over for EjendomsWatch om stigende interesse fra udenlandske investorer for at få del i Aarhus' helt særlige potentiale for ejendomsinvestorer.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Opgør i Lejerbo, interviews med investorer i ind- og udland, nye alment-private partnerskaber og et svensk opkøb af luksusboliger. Hos EjendomsWatch vil vi gerne give vores abonnenter mere end afskrevne pressemeddelelser.

Ny Datea-ejer vil opruste inden for porteføljestyring

Med ny svensk ejer i ryggen skal ejendomsadministratoren Newsec Datea øge aktiviteten inden for kapitalforvaltning mere end traditionel ejendomsadministration. Sådan siger en af hovedmændene bag opkøbet, der også fortæller EjendomsWatch, hvorfor Danmark var den manglende brik i strategien, og hvorfor valget faldt på Datea og ikke Deas.

Seneste Investorer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier